Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zakrvácená matka seděla na chodníku a nadýchala téměř tři promile. Její děti vedle ní plakaly

Hned dva případy namol opilých matek museli v sobotu 10. července večer řešit strážníci městské policie. Jedna opilá žena ve společnosti svých dvou malých holčiček ležela na chodníku u metra Dejvická. Další opilá matka seděla zakrvácená u zastávky Černý Most, i u ní byly její děti. Jedna opilá matka byla převezena do nemocnice, druhá pak na záchytku.

Spící matka u metra Dejvická

V půl sedmé večer vyjížděli strážníci ke stanici metra Dejvická, kde u východu spala namol opilá žena, vedle které postávaly dvě holčičky. „Její dcery ve věku 8 a 11 let pak strážníkům sdělily, že žijí s tátou, protože je máma alkoholička, ale protože musel pracovně do ciziny, měla je pohlídat matka,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Starší dívka strážníkům dala telefonní číslo na jejího otce, který odhadl, že je schopen vrátit se do České republiky nejdříve za šest hodin, a tak holčičky odjely z místa s policisty, kteří se sociální pracovnicí řešili, co s nimi dál.

Matka mezitím nadýchala 2,74 promile. „Opilá nejprve s hlídkou spolupracovala, ale pak se rozhodla, že odejde. Na opakovanou výzvu nereagovala, proto ji strážníci za pomoci donucovacích prostředků zastavili a následně nasadili také pouta. Třiačtyřicetiletá žena byla posléze Astrou 150 převezena na záchytku,“ dodala Seifertová.

Zakrvácená žena na Černém Mostě

Jen o dvě hodiny později museli strážníci řešit velmi podobný případ u zastávky Černý Most. Tam na chodníku ležela opilá zakrvácená žena s dětmi, mezi kterými mělo docházet k potyčce. Ženu objímala holčička a opodál seděl v náruči starší dívky malý chlapec. Děti nebyly zraněné, jen vzlykaly a uvedly, že mají strach o mámu, která se zranila při vystupování z autobusu.

Policisté zjistili, že šestatřicetiletá žena je matkou pouze pětiletého chlapce a třináctileté dívky, třetí dívka je kamarádka dcery. „Zraněné strážníci přivolali záchrannou službu a provedli u ní orientační test na alkohol v dechu. Ten ukázal hodnotu 2,79 promile. Děti si vyzvedl přítel opilé ženy společně s jeho matkou a slíbili, že se o děti postarají,“ uvedla Seifertová a doplnila, že případem se bude dále zabývat také sociální pracovnice.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky alkohol, matky, děti, Praha, chodník, Černý Most, Dejvická, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zakrvácená matka seděla na chodníku a nadýchala téměř tři promile. Její děti vedle ní plakaly  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.