Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

První červencový čtvrtek začne letní kino u Keplera. Diváci uvidí třicet filmů

V parku pod gymnáziem Jana Keplera na Praze 6 odstartuje první červencový čtvrtek třetí ročník letního kina. Tento rok diváci budou moci zhlédnout například současnou tvorbu pražské FAMU.

Třicet filmů za šestnáct večerů

První čtvrtek v červenci začne třetí ročník letního kina v parku Maxe van Stoela pod pražským gymnáziem Jana Keplera na Praze 6. Během šestnácti večerů bude promítáno 30 filmových projekcí.

V červenci začínají projekce v půl desáté večer a od srpna v devět hodin večer. Jednotné vstupné je každý čtvrtek 80 korun a k dispozici je i občerstvení. Vstupenky lze dopředu zakoupit zde.

Letošní ročník je inspirovaný mariánskolázeňským festivalem a jeho principem dvojprogramů, ve kterém se sází částečně na edukační záměr. „Promítání odstartuje 2. července čtyřmi Oscary oceněným jihokorejským snímkem Parazit režiséra Pong Čun-hoa. Doplní jej krátkometrážní české drama dvojice Juráček, Schmidt Postava k podpírání,“ uvedl místostarosta pro kulturu Jan Lacina (STAN). 

Odlehčená nálada, ale i vzdělání

Dramaturgové letního kina se snažili skloubit edukační s hlavním záměr, kterým je kulturní dokreslení letní odlehčené nálady. Zaměřili se na skloubení dvou snímků a větší části představení budou předcházet například úvody tvůrců filmů. „Divákům nabídneme eklektickou dramaturgii, od braku přes midcult po vysoké umění,“ komentují program dramaturgové. 

V letním kině je k dispozici sto míst k sezení na židlích a lehátkách, je možné sedět i na trávníku. „Kino pod Keplerem je super, chodím každý rok. Je bezva, že je to tam takové komornější, člověk se moc nemačká a v klidu si užije film,“ řekl bývalý student gymnázia Jana Keplera Herbert Wittlich.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Letní kino u Keplera

Štítky kino, filmy, kultura, gymnázium Jana Keplera, Johannes Kepler, letní kino, film, Praha, Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění, Jan Lacina, Ceny Oscar, Parazit, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První červencový čtvrtek začne letní kino u Keplera. Diváci uvidí třicet filmů  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.