Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Lidé při požáru v Praze přišli o střechu nad hlavou. Radnice jim poskytla náhradní ubytování

U požáru střechy činžovního domu v Kroftově ulici v Praze 5 dnes před tři čtvrtě na čtyři ráno zasahovalo pět profesionálních a čtyři dobrovolné jednotky hasičů. „Plameny zasáhly střechu v délce asi 30 metrů v plném rozsahu. Hasiči nasadili celkem čtyři vodní proudy, dva vnitřkem budovy, dva přes výškovou techniku,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči evakuovali obyvatele domu ze dvou vchodů, připraven pro ně byl evakuační autobus. „Některé osoby se evakuovaly před příjezdem hasičů. Událost se naštěstí obešla bez zranění, záchranná služba byla na místě z preventivních důvodů,“ vysvětlil Kavka a dodal, že po půl páté byla ohlášena lokalizace požáru, část vodních proudů mohla být stažena a následovalo rozebírání ohořelých částí střešní konstrukce, pomocí termokamery hasiči vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska požáru.

Asi dvacet lidí v domě nemohlo zůstat, protože jeden ze vchodů domu je neobyvatelný, městská část Praha 5 tak těmto lidem poskytla náhradní ubytování. „Přesný rozsah škod a příčinu požáru šetří hasičský a policejní vyšetřovatel,“ dodal mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky požár, evakuace, hasiči, Praha, střecha, Martin Kavka, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé při požáru v Praze přišli o střechu nad hlavou. Radnice jim poskytla náhradní ubytování  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.