Pá 4. 9. 2026Jindřiška
Praha 5

Další požár opuštěného domu v Praze, tentokrát znovu hořel hotel Vaníček

Eva Hradilová1 minuta čtení17. 10. 2025, 21:11 · akt. 22:23
V hotelu už hořelo několikrát
V hotelu už hořelo několikrát · Foto: Hasiči Praha

Tři hasičské jednotky v pátek v noci zasahovaly v Praze 5, kde hořelo v opuštěném hotelu Vaníček. Požárů takových budov v tomto počasí přibývá, pohybují se v nich totiž lidé bez domova, kteří si topí otevřeným ohněm.

Jak sdělil mluvčí pražských hasičů Vojtěch Rotschedl, v budově v ulici Na Hřebenkách byly v plamenech tři místnosti. Hasili je dvěma proudy vody, vně i vnitřkem budovy. Žádná zranění hlášena nebyla.

Naposledy v hotelu, který je opuštěný od roku 2010, hořelo začátkem března. Tehdy se ze squatu dostalo v pořádku šest osob. 

Opuštěný rodinný dům hořel například první týden v říjnu ve Vídeňské v Kunraticích. Tam k požáru střechy přijeli jak profesionální, tak dobrovolné jednotky. Týden předtím měli hasiči podobný zásah v ulici nad Rokoskou v Praze 8. Hořela tam opuštěná vila, ze které se zachránilo pět lidí a pes.

Jak hodnotíte tento článek?

Mohlo by vás zajímat

Více článků →
K Muzeu se vrací tramvaje, trať na Václavák zatím využijí v případech nouzeDoprava

K Muzeu se vrací tramvaje, trať na Václavák zatím využijí v případech nouze

Tramvaje linek 11 a 13 měly u Muzea zastavovat až příští rok v březnu, díky rychlejší opravě to ale bude už v sobotu 5. září, tedy o půl roku dřív. Hotova je i nová trať Muzeum, pro které budou jezdit tramvaje na Václavské náměstí. Tu zatím využijí v případech nouze.

Devátý ročník studentské soutěže MOJE VIZE NULA startujeDoprava

Devátý ročník studentské soutěže MOJE VIZE NULA startuje

Studenti středních, vyšších odborných a vysokých škol mají znovu příležitost přijít s řešením, které zlepší bezpečnost silničního provozu. Soutěž MOJE VIZE NULA: Studenti pro bezpečné silnice vstupuje do 9. ročníku. Přihlásit se mohou jednotlivci i týmy, registrace projektů probíhá do 31. března 2027.

Přihlášení uživatele

nebo
G Pokračovat přes Google Pokračovat přes Apple Pokračovat přes Facebook