Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie pátrá po muži, který z účtu ukradl 22 milionů. Před vězením se skrývá nejspíš v Praze

Kriminalisté pátrají po šestapadesátiletém Vladimíru Jechortovi, na kterého je vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a také Evropský zatýkací rozkaz, a to už od listopadu 2017. Jechort je odsouzený za trestný čin podvod a měl by si odpykat téměř šest let ve vězení. Podle policie může být Jechort ozbrojený a nebezpečný.

Jechort se s několika komplici naboural do účtu čtyřiasedmdesátiletého muže a pěti transakcemi ho připravil o více než dvacet dva milionů korun. Za sebou má však poměrně bohatou trestní minulost a také několik let za mřížemi. „Odsouzen byl i za trestný čin vydírání. Dopustil se ho tak, že v srpnu 2010 naložil spolu s dvěma komplici do kufru osobního automobilu Škoda Superb, devětačtyřicetiletého muže a odvezl ho, proti jeho vůli, na předem určené místo v Praze," popsala mluvčí policie Hana Křížová. Za vydírání však Jechort potrestán nebyl, a to s ohledem na výši trestu, která mu byla vyměřena za podvod.

Odsouzený Jechort se stále vyhýbá nástupu do vězení a cíleně se skrývá. Podle policejní mluvčí není ani vyloučeno, že užívá jiné identity. „Podle kriminalistů mohl být spatřen v září na území Prahy 5 a dále může mít vazby na Jihočeský kraj a oblast Senohrabska ve středních Čechách," uvedla Křížová.

Pokud někdo zná místo pobytu odsouzeného nebo ví, kde se pohybuje, ať kontaktuje linku 158.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky pátrání, podvod, krádež, peníze, Vladimír Jechort, policie, věznice, Praha, Evropský zatýkací rozkaz, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po muži, který z účtu ukradl 22 milionů. Před vězením se skrývá nejspíš v Praze  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.