Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Konec ostudy na Budějovické. Zchátralou terasu město opraví

Pražští radní schválili výběr dodavatele veřejné zakázky na opravu nosné konstrukce nad vestibulem stanice metra Budějovická. Ta je dlouhodobě v havarijním stavu a musela být v minulosti kvůli bezpečnosti dočasně uzavřena. Obnova by měla skončit ještě letos na podzim.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo vyřešit letitou ostudu v rámci majetku hlavního města Prahy, kterou je terasa na Budějovické. Jednalo se o komplikovaný právní problém, který se nám podařilo vyřešit vzájemnou dohodou se sousedními vlastníky. Terasa totiž zasahuje svojí konstrukcí i do tubusu metra a zároveň do sousedních dvou budov, tedy do budovy České spořitelny a DBK. Realizace zakázky by měla trvat do podzimu tohoto roku,“ říká radní pro oblast správy majetku Jan Chabr (TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu).

Do výběrového řízení na rekonstrukci terasy se přihlásilo sedm účastníků. Komise nakonec vybrala jako nejvýhodnější nabídku od společnosti BDS Benešov s.r.o., která provede stavební práce za 34 184 732 korun bez DPH. Předpokládaná hodnota zakázky byla přitom bezmála o deset milionů korun vyšší. Členové komise nabídky hodnotili na základě nejnižší nabídkové ceny a lhůty plnění.

Vybraná dodavatelská firma se zavázala, že hotovo bude během 180 dní. Samotná realizace by měla začít co nejdříve. „Oprava Budějovické je pro naši městskou část naprosto zásadní, protože jde o nápravu dlouhá léta trvajícího ostudného stavu. Velký dík patří radnímu Janu Chabrovi, že tuto nezbytnou opravu dotáhl k realizaci,“ dodává místostarosta městské části Praha 4 pro majetek Michal Hroza (TOP 09).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VitVit, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky oprava, terasa, metro, Budějovická, Praha, TOP 09, Česká spořitelna, Jan Chabr, Starostové a nezávislí, Spojené síly pro Prahu, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec ostudy na Budějovické. Zchátralou terasu město opraví  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.