Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V pražské restauraci zůstali jen hosté, personál policisté odvezli. Dnes otevřeme znovu, říká obsluha Šeberáku

Během včerejšího odpoledne došlo v restauraci Šeberák v Praze 4 k policejnímu zásahu. Restauraci vlastní jeden ze zakládajících členů politického hnutí Chcípl PES Jakub Olbert, který odmítá svůj podnik zavřít, a tak jsou policejní zásahy v restauraci každodenním chlebem. Včerejší zásah však byl v něčem jiný.

V restauraci zůstali pouze hosté

Okolo čtvrté hodiny přijel dvacetičlenný policejní tým a na místo dorazila i kriminální policie. Policisté zapáskovali vstup do restaurace a legitimovali všechny přítomné v restauraci. Policie vyzvala obsluhu restaurace k podání vysvětlení na služebně, všech pět zaměstnanců odjelo s kriminalisty.

„V provozovně se nacházelo 17 hostů a 5 zaměstnanců. Všichni hosté však nesouhlasili s tím, že by svým jednáním porušovali aktuální vládní nařízení a z tohoto důvodu byli oznámeni k příslušnému správnímu orgánu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Jelikož policie během zásahu zadržela komplet celý personál, došlo k paradoxní situaci, kdy byli v celé restauraci přítomni pouze lidé, kteří do otevřeného podniku přišli jako hosté. „Ti restauraci mezitím nevypili, ale pohlídali a dali nám vědět. Díky vám za to,“ píše se na facebooku iniciativy Chcípl PES.

Zaměstnanci restaurace jsou podezřelí z šíření nakažlivé nemoci

Zaměstnanci se od policistů dozvěděli, že policie případ vyšetřuje pro podezření spáchání trestného činu. „Jelikož v provozovně dochází k opakovanému porušování vládních nařízení, kriminalisté po dohodě se státním zástupcem ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci. Při provedené kontrole vyzvali všechny zaměstnance k podání vysvětlení na policejní služebně. Žádná osoba na místě nebyla zadržena ani omezena na osobní svobodě,“ uvedla mluvčí policie.

Podle Jakuba Olberta všichni zaměstnanci byli ten den dopoledne testování s negativním výsledkem. „Takže dodržujeme základní hygienická opatření. Policii to ale nestačilo a začali našim zaměstnancům vyhrožovat, že pokud přijdou v sobotu do práce, stanou se spolupachateli trestného činu s trestní sazbou až dva roky,“ popsal Jakub Olbert„S hlavní vyšetřovatelkou jsem se dohodl, že příští týden podám vysvětlení i za mě jako za jednatele společnosti,“ dodal.

Dnes bude opět otevřeno

Restaurace Šeberák má otevřeno i dnes. „Přijít samozřejjmě můžete, ale musíte počítat s tím, že možná přijde policie,“ sdělila dnes oblsuha restaurace. „My budeme dál bojovat za naše svobody, za dodržování Ústavy České republiky a budeme bojojovat za to, aby se lidé jako Hamáček a Babiš už nikdy nebojevili na politické scéně,“ uzavřel majitel restaurace Jakub Olbert a jeden ze zakladatelů Chcípl PES, které se nedávno z protestní iniciativy změnilo v politické hnutí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Restaurace a sportovní areál Šeberák - oficiální

Štítky zásah, policie, restaurace, Šeberák, Jakub Olbert, Hnutí PES, Praha, trestný čin, Andrej Babiš, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Polívková

Ústavu České republiky předně nedodržuje pan Olbert, o bezohlednosti nemluvě. Na to si nemusel zakládat nějaké hnutí....

Neděle, 14. března 2021, 10:02Odpovědět

V pražské restauraci zůstali jen hosté, personál policisté odvezli. Dnes otevřeme znovu, říká obsluha Šeberáku  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.