Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Matka nechala batole v rozpáleném autě. Netušila jsem, že se něco může stát, řekla policistům, kteří dítě zachránili

Pražští policisté zachránili půlroční dítě, které matka nechala půl hodiny samotné v autě na Vinohradech na přímém slunci. Rozbili okno a zpocené plačící batole vytáhli. Když se matka vrátila, řekla jim, že si jen šla něco zařídit a netušila, že se může něco stát.

Holčičky v dětské sedačce zavřené v autě s pootevřeným oknem v Orlické ulici si 18. června všimla žena, která vyšla na pauzu z kanceláře. Jak napsala na Facebooku, batole křičelo a kolem nikdo nebyl. Zavolala proto policii, která dorazila do pěti minut.

„Oznamovatelka celá rozrušená dodala, že u vozidla stojí minimálně čtvrt hodiny, na vozidlo pálí sluníčko a ona má o batole velký strach,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podle Rybanského bylo dítě na pohled zpocené a mělo červenou hlavičku.

„Z obavy o jeho život tak policisté rozbili zadní okénko a mrňouse z rozpáleného vozidla vyndali,“ popsal záchranu Rybanský.

O holčičku se starala oznamovatelka, než přišla její matka. „Ta k celé události uvedla, že si odběhla něco zařídit a byla pryč necelou půl hodinu. Netušila prý, že by se mohlo něco stát,“ dodal Rybanský.

Batole i s matkou odvezla z preventivních důvodů sanitka záchranné služby do nemocnice na vyšetření. Jak pro redakci Pražské Drbny mluvčí uvedl, policisté se případem dále zabývají a řeší možný postih matky.

„Touto cestou bychom rádi apelovali na všechny matky i otce, aby v současných vedrech nepodceňovali možné nebezpečí a pokud je to jen trochu možné, se zamysleli nad možnými následky, jak by je jejich „netušení a zařizování“ mohlo poznamenat na celý život,“ vyzval veřejnost Rybanský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, záchrana, dítě, auto, horko, batole, Vinohrady, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Matka nechala batole v rozpáleném autě. Netušila jsem, že se něco může stát, řekla policistům, kteří dítě zachránili  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.