Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podporovat ano, vlastnit radši ne, zní od sponzorů. Kdo koupí Viktorku Žižkov?

Fotbalový klub FK Viktoria Žižkov na svých stránkách ohlásil odchod majitele Martina Loudy. Hledání nového majitele klubu, zdá se, opět otevírá možnost, že v příští sezóně fanoušci uvidí žižkovský klub hrát zápasy tam, kde je jeho místo, tedy na stadionu v Seifertově ulici. Právě o tom, jak vrátit Viktorku zpátky na Žižkov, s městskou částí Praha 3 za klub nově jedná předseda představenstva Viktorky Milan Richter.

Viktorka hledá majitele, Praha 3 to nejspíš nebude

Ve čtvrtek Rada městské části Prahy 3 odsouhlasila záměr pronájmu stadionu. Součástí chystané smlouvy je mimo jiné i jistota pronájmu na 30 let a ze strany městské části garance provedení investic potřebných v naplnění licenčního manuálu FAČR.

V současné chvíli Viktorka hledá nového majitele. „Na hledání nového majitele klubu pracujeme mimo jiné s členem představenstva Jiřím Rývou,“ vysvětlil situaci pro Pražskou Drbnu předseda představenstva Milan Richter, který na otázku, jaká je odhadovaná cena za koupi Viktorky, odpovídat nechtěl. „Jde hlavně o to, aby se Viktorka zachránila,“ řekl a podotkl, že podle něj není reálné, aby klub koupila městská část Praha 3.

O budoucím majiteli jsme se příliš nedozvěděli ani přímo od současného majitele FK Viktoria Žižkov Martina Loudy, který situaci nechtěl komentovat a odkázal nás na svého mluvčího Jakuba Splavce. Ten na naše otázky v sms zprávě odpověděl, že stále platí informace, které 18 května zveřejnili na webových stránkách klubu a doplnil, že o dalším vývoji nás bude informovat.

Prodej FK Viktoria Žižkov obci je mimo realitu, říká radní Prahy 3 pro sport Doseděl

 Majitel Viktorky Žižkov nám dnes (v úterý) přes média sdělil, že chce Praze 3 prodat svůj fotbalový klub. Z mého pohledu se tak definitivně ukázalo, jestli mu šlo o fotbal, jak veřejně proklamoval, nebo o lukrativní pozemek, jak vytrvale...

Klub shání sponzory na další druholigovou sezónu

„My jsme dali nabídku na roční nájem 1 korunu na 30 let a investice Prahy 3 v hodnotě 25 milionů, aby Viktorka mohla získat icenci na profesionální fotbal,“ vysvětlil Richter. Klub postupně poptává finance na provoz ve druhé lize. „Sháníme sponzory, nějakou část peněz na druhou ligu už se nám podařilo sehnat, řekl bych, že tu větší, takže záleží na Praze 3, jak se k tomu postaví.“

Podporovat Viktorku ano, vlastnit radši ne. I tak by se dal shrnout postoj sponzorů, kterým není osud Viktorky lhostejný. „Jednání o tom, že by se někdo ze sponzorů stal novým majitelem proběhlo, ale vlastnit dnes fotbalový klub jednoduše řečeno není dobré. Hodně lidí nám řeklo, že Viktorku podporují už velmi dlouho, máme tam třeba jednoho sponzora, který je tam od devadesátých let, ale nikdo z nich nechce být novým majitelem,“ uvedl Richter.

„Když se podíváme na většinu fotbalových klubů, a ve čtvrtek jsem je viděl skoro všechny, tak vám řenou, že situace je špatná. Podpora ze strany státu není, teď můžeme jen doufat, že zvolení Petra Fouska, kterého jsme jako jediný klub z Ligové fotbalové asociace podpořili, do čela FAČR, Viktorce pomůže ve fungování,“ vzpomněl Richter na čtvrteční valnou hromadu.

Petr Fousek je novým předsedou fotbalové asociace, porazil Karla Poborského

Novým předsedou Fotbalové asociace ČR (FAČR) se stal Petr Fousek. Osmapadesátiletý dlouholetý funkcionář při volbách na valné hromadě v Nymburce ve druhém kole hlasování porazil bývalého úspěšného reprezentanta Karla Poborského a ve funkci...

Nezájem klubu o koupi stadionu? Možný klíč k úspěchu

Klub a městská část by mohli najít shodu. „Jediné, co chceme, je předkupní právo, a to z toho důvodu, aby nám někdo neprodal střechu nad hlavou. Není za tím nic jiného, jen to, abychom věděli, že kdyby se někdy v budoucnu stadion prodával, tak aby Viktorka dostala možnost předkupního práva,“ vysvětlil Richter a dodal, že klub v tuto chvíli nemá zájem kupovat stadion.

Právě to, že Viktorka už nemá zájem o koupi stadionu, by mohlo být klíčem k dalšímu úspěšnému jednání s radnicí Prahy 3, jejíž vedení nechtělo stadion prodat do rukou soukromého vlastníka z toho důvodu, aby fotbal ze Žižkova nezmizel. „Fotbalový stadion Viktorky Žižkov je přirozeně spojen se stejnojmenným fotbalovým klubem a Praha 3 má zájem na tom, aby tomu tak bylo i v budoucnosti a fotbal zde dlouhodobě zůstal," píše se v důvodové zprávě k záměru pronájmu stadionu, který radní schválili ve čtvrtek.

„Viktorka zažívala lepší časy, horší časy, holt to asi ani jinak neumí. Viktorka si tím prostě musí projít, prostě nejsme Sparta nebo Slavia, abychom měli delší dobu klid. Ale každá další rána vás posílí, takže já věřím, že to tak bude i u Viktorky," uzavřel předseda představenstva klubu Milan Richter.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Viktoria Žižkov

Štítky sport, fotbal, Žižkov, Praha 3, FK Viktoria Žižkov, Praha, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Milan Richter, městská část, fotbalový klub, předseda představenstva, Fotbalová asociace České republiky, SK Slavia Praha, Ligová fotbalová asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podporovat ano, vlastnit radši ne, zní od sponzorů. Kdo koupí Viktorku Žižkov?  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.