Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trhy na Jiřáku jsou zpět. Tlačenice se nekonala, zákazníci dodržují pravidla

Dnes ráno proběhly poprvé po dlouhé době trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Trhovci nakupujícím od osmé hodiny ráno nabízejí čerstvé ovoce a zeleniny, bylinky, masové lahůdky, vejce, med a další sladkosti. Zákazníci na známých trzích na Jiřáku jsou povinni dodržovat rozestupy a mít nasazené respirátory.

Trhy na Jiřáku jsou zpět

Trhy na Jiřáku probíhají od dnešní osmé hodiny ranní. Dnes budou trhovci na místě do šesté hodiny večerní, ve čtvrtek a v pátek od opět od osmi do osmnácti hodin a v sobotu od osmi do dvou.

Jedním z prvních návtěvníků byl starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09). „Dnes jsme konečně otevřeli farmářské trhy na Jiřáku. Není to jen tak, kolem je zase páska. Obsluha počítá přítomné zákazníky a prodává se povolený sortiment. Prosím všechny, aby se řídili instrukcemi, aby nám trhy zase nezavřeli,“ uvedl starosta.

Holešovická Hala 22 funguje už od pondělí

Už v pondělí proběhly trhy také v Hale 22 v Pražské tržnici v Holešovicích, která byla v souvislosti s pandemií covid-19 uzavřena na konci ledna. Prodejci ovoce, zeleniny a dalších lokálních potravin od malých zemědělců, výrobců a pěstitelů se v Hale 22 objevují každý všední den od osmi do pěti hodin a v sobotu od osmi do dvou.

„Oceňuji pestrou nabídku ovoce, zeleniny a dalšího sortimentu přímo od pěstitelů a stejně jako místní obyvatelé Holešovic sem rád chodím nakupovat. Provoz tohoto místa považuji za klíčový pro život a fungování celé Pražské tržnice,“ říká náměstek primátora pro oblast financí a rozpočtu Pavel Vyhnánek (PRAHA SOBĚ), který má areál Pražské tržnice ve své gesci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky trhy, omezení, prodej, Praha 3, zelenina, ovoce, náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha, Jiří Ptáček, TOP 09, Pavel Vyhnánek, Pražská tržnice, Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trhy na Jiřáku jsou zpět. Tlačenice se nekonala, zákazníci dodržují pravidla  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.