Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Těhotná žena v Praze hrozila, že skočí ze čtvrtého patra. Život jí zachránil vyjednavač

Policejní vyjednavač vyjížděl včera dopoledne k případu v Přemyslovské ulici na Žižkově, kde těhotná žena hrozila pádem z balkónu. Díky okamžité profesionální pomoci policejního vyjednavače a policistů z pohotovostní motorizované jednotky se podařilo zachránit dva lidské životy.

V úterý patnáct minut před jedenáctou hodinou vyjížděl policejní vyjednavač a policisté z pohotovostní motorizované jednotky do Přemyslovské ulice v Praze 3. Těhotná žena ve značném stadu těhotenství přelezla zábradlí balkónu ve čtvrtém patře domu a podle policie hrozilo reálné nebezpečí, že skočí.

Policisté se během dvou minut dostavili na místo a rozdělili si rozdělili úkoly směřující k záchraně ženy. „Policistka úspěšně navázala s ohroženou ženou komunikaci a její kolega se spojil s policejním vyjednavačem. Ten cestou na místo, takto zprostředkovaně poskytoval pomoc a mapoval situaci. Vyjednavač se ihned po příjezdu zapojil do již zaběhnuté správně vedené krizové komunikace a následným využitím krizového vyjednávání docílil toho, že žena od svého úmyslu skočit, upustila a přelezla zábradlí zpět k policistům,“ popsala záchranu dvou životů policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Žena byla předána zdravotníkům a převezena do nemocnice.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky záchrana života, sebevrah, vyjednavači, policie, Praha, těhotenství, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těhotná žena v Praze hrozila, že skočí ze čtvrtého patra. Život jí zachránil vyjednavač  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.