Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Viktorka v nové sezóně nebude hrát na Žižkově. Stěhuje se na Prosek

Žižkovská Viktorka si letos návrat do české nejvyšší fotbalové soutěže nevybojovala. I v příští sezóně tak bude bojovat ve 2. české fotbalové lize, tentokrát už ovšem ne na svém domovském stadionu v Seifertově ulici. Domovem červenobílých bude pravděpodobně na část zápasů nové sezóny stadion SK Prosek.

Místo Žižkova Prosek

Žižkovská Viktorka nemůže hrát zápasy ve svém domácím prostředí, protože stadion v Seifertově ulici už svým technickým stavem nesplňuje podmínky pro udělení licence. „Navíc nám statik v průběhu jara uzavřel jednu z tribun. Investice do úprav a jejich realizace už jsou skutečně nutné," vysvětlil mluvčí klubu Pavel Werner.

Při hledání možných variant bylo hlavní prioritou vedení klubu FK Viktoria Žižkov, vhodné místo stadionu. Klub chtěl, aby se hrálo přímo v Praze. Jako nejvhodnější se nakonec ukázal stadion SK Prosek v Lovosické ulici. „Už kvůli našim fanouškům. A samozřejmě důležité jsou i podmínky pro mužstvo. Těch variant nebylo příliš, proto jsme rádi, že jsme se na Proseku domluvili,“ uvedl mluvčí. Na stadionu SK Prosek si Viktoriáni v minulosti vyzkoušeli několik přípravných utkání.

Stadion Žižkova bude opraven. Příští sezónu bude Viktorka hrát v azylu

Vedení druholigové Viktorie Žižkov po jednání s městskou částí Praha 3 o přestavbě zastaralého stadionu požádá Fotbalovou asociaci ČR o možnost odehrát příští sezonu mimo domácí stadion. Azylu chce využít k modernizaci areálu v Seifertově ulici,...

Novinky a servis pro fanoušky

Tréninky by však měly nadále probíhat v domovském prostředí červenobílých. „Dokud to bude situace umožňovat, budeme trénovat na Žižkově. Hrací plochy by se stavební práce neměly v první fázi dotknout. K dispozici pak máme i travnatou plochu na Vítkově," upřesnil Pavel Werner.

Stadion v Seifertově ulici mnoho fanoušků fotbalu považuje za vůbec nejlépe umístěný stadion v Praze, vedení klubu věří, že i na Proseku bude mít Viktorka velkou podporu svých fanoušků a že jí při zápasech vytvoří skvélé prostředí. „Stadion je poblíž metra, z Prahy 3 to nebudou mít daleko. A navíc, spousta našich příznivců bydlí i v severní části Prahy. Pro fanoušky chystáme také několik novinek a chceme jim vytvořit takový servis, aby za námi na Prosek jezdili rádi,“ láká Pavel Werner.

Neprodávat! Rada hlavního města podporuje vedení Prahy 3 v rekonstrukci stadionu na Žižkově

Projednávání situace kolem stadionu Viktorie Žižkov se z městské části Praha 3 přesunulo na hlavní magistrát. Možný odprodej zchátralého stadionu místnímu klubu už delší dobu odmítá vedení Prahy 3. Stejný postoj dnes také zaujala rada hlavního...

A kdy se Viktorka opět objeví pod Žižkovskou věží? „Všichni věříme, že část nové sezony už odehrajeme doma. Klub a vlastník stadionu vedou intenzivní jednání, záleží také na tom, jak rychle se podaří získat všechna potřebná povolení,“ uzavřel mluvčí FK Viktoria Žižkov Pavel Werner.

Ohodnoť článek

Foto Cloudz679 / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)

Štítky fotbal, stadion, Viktoria Žižkov, Stadion SK Prosek, Prosek, FC Viktoria Plzeň, FK Viktoria Žižkov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktorka v nové sezóně nebude hrát na Žižkově. Stěhuje se na Prosek  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.