Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stadion Žižkova bude opraven. Příští sezónu bude Viktorka hrát v azylu

Vedení druholigové Viktorie Žižkov po jednání s městskou částí Praha 3 o přestavbě zastaralého stadionu požádá Fotbalovou asociaci ČR o možnost odehrát příští sezonu mimo domácí stadion. Azylu chce využít k modernizaci areálu v Seifertově ulici, aby splňoval licenční podmínky.

Zástupci klubu a městské části se podle dnešního společného prohlášení shodli na tom, že pro příští ročník nejde splnit podmínky pro udělení profesionální licence. Jako důvody uvedli zastaralost stadionu, odprodej pozemků sloužících jako klíčové zázemí stadionu předchozím vedením městské části a také stále náročnější licenční požadavky.

Mezi ně patří například zajištění pěti vstupů na stadion, parkování pro 60 aut nebo násobně větší množství toalet, než má stadion v současnosti. „Obě strany se obávají, že nyní není možné splnit požadavky licenčního manažera FAČR pro udělení profesionální licence pro fotbalový ročník 2020/21," napsaly klub a městská část v prohlášení.

Konec piva a klobásy v 10:15? Viktorce Žižkov hrozí ztráta licence, když neopraví stadion

Netahal jsem fotbal na Žižkově z bahna, abychom se teď museli stěhovat pryč, jsme tu doma a chceme tu hrát, uvedl majitel FK Viktoria Žižkov Martin Louda, které hrozí ztráta profesionální licence. Klub, který hraje druhou nejvyšší soutěž, musí do...

„Z tohoto důvodu se obě strany shodují, že požadované úpravy stadionu budou provedeny během příštího ročníku. FK Viktoria Žižkov proto požádá FAČR o to, aby klub mohl během rekonstrukce dočasně využívat pro zápasy zázemí jiného pražského stadionu, a začne v tomto duchu okamžitě jednat," dodaly.

Městská část i zástupci klubu také zdůraznili, že mají zájem na společném hledání dlouhodobého řešení. Jako jednu z variant uvedli možnost založení společného podniku nebo prodej stadionu s povinností vybudovat do deseti let nový stadion a tréninkové zázemí s možností zpětného odkupu při nesplnění podmínek.

Autoři | Foto Facebook Jiří Ptáček, starosta Prahy 3

Štítky sport, fotbal, stadion, opravy, Žižkov, FK Viktoria Žižkov, FC Viktoria Plzeň, městská část, Fotbalová asociace České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion Žižkova bude opraven. Příští sezónu bude Viktorka hrát v azylu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.