Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé v dražbě bojují o cedule z Koněvovy ulice. Za kus plechu nabízejí desetitisíce

Praha 3 dala do dražby poslední dvě uliční cedule z někdejší Koněvovy ulice. Jedna cedule visela na Tachovském náměstí, druhá na Ohradě. Cedule šly dolů na začátku letošního října po přejmenování ulice z Koněvovy na Hartigovu. Už tehdy o ně byl mezi lidmi velký zájem. Ve dražbě za cedule lidé nabízejí desetitisíce korun. Dražba vyvrcholí 19. prosince v 19 hodin.

„Zájemců je opravdu hrozně moc, volají na radnici, ale i sem k nám. Všichni chtějí cedule“

Když se lidé dozvěděil o tom, že Koněvova ulice se nově bude jmenovat Hartigova, začali zjišťovat, jak se dostat ke starým uličním cedulím. „Cedule u nás k dispozici nebudou. Ptá se na to hrozně moc lidí. Zájemců je opravdu hrozně moc, volají na radnici, ale i sem k nám. Všichni chtějí cedule,“ řekl začátkem října redakci Pražské Drbny pracovník infocentra Prahy 3.

Starosta Prahy 3 na slavnostním odhalování uliční cedule Hartigovy ulice naší redakci pověděl, že k cedulím by se veřejnost přeci jen mohla dostat. „Plánujeme využití cedulí na dobročinné účely. Vytipováváme neziskové organizace, které by je mohly vydražit pro svoje pro své potřeby a využít je ku prospěchu věcí, které provozují a podporují,“ řekl našemu redaktorovi Michal Vronský (TOP 09).

Koněvova ulice mizí z pražské mapy. Ode dneška se jmenuje Hartigova

Pražská Koněvova ulice se ode dneška oficiálně jmenuje Hartigova podle prvního žižkovského starosty. Výměna uličních cedulí začne v pondělí, odkdy si také zhruba pět tisíc obyvatel ulice může v šestiměsíční lhůtě zdarma vyměnit doklady. Změnu...

„Obohaťte svou sbírku a transformujte přežitý věk totality na pomoc potřebným“

Do dražby šly 4. prosince cedule s nápisem Koněvova z Tachovského náměstí a z Ohrady. „Sběratelská rarita a zároveň možnost, jak přispět na dobrou věc. Obohaťte svou sbírku a transformujte přežitý věk totality na pomoc potřebným,“ píše se na webu aukční platformy DOBROBOT, kde dražba probíhá.

Výtěžek aukce půjde dětem s handicapem z Integračního centra Zahrada v Praze 3. Konkrétně na nákup rehabilitačních pomůcek, například zátěžové senzorické přikrývky, nebo zvedacího přístroje.

VIDEO: Začala výměna cedulí z bývalé Koněvovy ulice. Mezi lidmi je o ně obrovský zájem

Koněvova ulice na pražském Žižkově nese od začátku října jméno Hartigova, připomíná tak prvního starostu Žižkova Karla Hartiga. Dnes v deset hodin dopoledne starosta Prahy 3 Michal Vronský (TOP 09) a nepřímý potomek Karla Hartiga Filip Stome...

Lidé za cedule nabízejí desítky tisíc korun

Vyvolávací cena jedné cedulce byla symbolických 333 korun, už pár hodin po začátku aukce však bylo jasné, že výtěžek bude daleko vyšší. Za ceduli z Ohrady lidé nabízeli ve středu 6. proince dopoledne 5555 korun, za tu z Tachovského náměstí dokonce 22 tisíc korun.

Dražba potrvá do 19. prosince, skončí přesně v sedm hodin večer.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky dražba, cedule, Koněvova, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v dražbě bojují o cedule z Koněvovy ulice. Za kus plechu nabízejí desetitisíce  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.