Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Nebezpečný ostrůvek na zastávce Biskupcova rozšíří, auta přijdou o jeden pruh

Dopravní podnik zítra začne se stavebními úpravami tramvajové zastávky Biskupcova v Praze 3 ve směru na Ohradu, rozšíří ji. Podle podniku i vedení Prahy 3 byl ostrůvek doposud velmi úzký a nebezpečný hlavně ráno, kdy tam ve školním roce vystupují děti. Nástupiště bude mít nově 3,9 metru, v místě se ale sníží počet jízdních pruhů na jeden.

„O rozšíření tramvajového nástupiště v zastávce Biskupcova jsme hodně stáli. Důvodem je hlavně zvýšení bezpečnosti. Zejména v ranních hodinách, kdy do místní školy proudí davy dětí, tu často dochází k míjení se s tramvají nebo autem skutečně natěsno. Zúžením této komunikace tedy ochráníme chodce, děti především, aniž by došlo k výraznému omezení automobilové dopravy,“ uvedl v tiskové zprávě starosta městské části Praha 3 Michal Vronský (Zelení.

Ostrůvek bude mít nově 3,9 metru, znamená to ale, že silnice v místě rozšíření přijde o jeden jídní pruh. Jak sdělil na svém Facebooku Vronský, pokud se úpravy osvědčí, úprav se dočká i zastávka v druhém směru.

S úpravami začně dopravní podnik v sobotu 19. srpna v šest ráno a hotovo by mělo být za deset dní 28. srpna v šest večer. Během stavebních prací bude ulice uzavřena ulice Jana Želivského mezi Jeseniovou a Biskupcovou. Ůsek budou moci řidiči objet přes Olšanskou, Prokopovu a Rokycanovu ulici na Koněvovu. 

„Pouze pro místní obyvatele je možná také objízdná trasa z ulice Jana Želivského přes ulice Jeseniovu a Na Vápence na Koněvovu ulici,“ informovala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

„Rozšířené nástupiště ve směru na Ohradu vydláždíme pražskou mozaikou, vyměníme zábradlí a osadíme nový přenosný přístřešek s bočnicemi," doplnil Jan Šurovský, člen představenstva a technický ředitel DPP – Povrch.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Vronský

Štítky doprava, ostrůvek, úpravy, rozšíření, dopravní podnik, Praha 3, Biskupcova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Keth Witten

Super, ta zastávka upravit potřebuje

Sobota, 19. srpna 2023, 16:52Odpovědět

Hana N

Ani jsem to nečetla celé a našla 2 chyby. Pořiďte si korektora nebo to nechte napsat AI a bude to mít vyšší úroveň. To je novinařina. Novináři se obrací v hrobě.

Sobota, 19. srpna 2023, 09:10Odpovědět

Nebezpečný ostrůvek na zastávce Biskupcova rozšíří, auta přijdou o jeden pruh  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.