Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Albertovské schody a park Ztracenka propojil nový chodník

Nový chodník z přírodního materiálu propojil Albertovské schody s parkem Ztracenka v oblasti Prahy 2. Propojení zlepšilo dostupnost univerzitního kampusu. Dalším místem k revitalizaci je podle vedení Prahy 2 neutěšený prostor mezi novoměstským opevněním a ulicí Horská.

Za chodník radnice zaplatila čtyři a půl milionu

Městská část Praha 2 stále pokračuje v sérii revitalizací, které propojí oblast Albertova s parkem Folimanka. „Dvojkové parky právem patří mezi nejnavštěvovanější v Praze. Jejich jedinečnou krásu podporujeme každoroční výsadbou nových stromů, keřů a rostlin. Parky a zelená zákoutí postupně revitalizujeme tak, aby občané a návštěvníci i v samém srdci velkoměsta nalezli přírodní oázu klidu a pohody. Aktuální dokončení pěšího propojení Albertovských schodů s parkem Ztracenka tak jistě uvítají nejen dvojkoví občané, ale i studenti Univerzity Karlovy, kteří tuto lokalitu vyhledávají,“ uvedla v tiskové zprávě starostka Prahy 2 Alexandra Udženija (ODS).

Osvětlený chodník podél plotu univerzitních tenisových kurtů je z přírodního mlatového materiálu. Zeleň v okolí chodníku se navíc dočkala úprav a tak jsou na místě k vidění nové dřeviny, keře a trvalky. Sezónní provoz pěšiny je stejný jako v samotném parku Ztracenka tedy od osmé hodiny ranní do osmé hodiny večerní. Za revitalizaci radnice zaplatila zhruba 4,6 milionu korun včetně DPH.

Na revitalizaci čeká neutěšený prostor mezi novoměstským opevněním a ulicí Horská

Po propojení Albertovských schodů s parkem Ztracenka čeká na revitalizaci neutěšený prostor mezi novoměstským opevněním a ulicí Horská. Kompletně opravená oblast Albertova by se podle vedení Prahy 2 mohla v budoucnu zařadit vedle barokního Bastionu, parku Ztracenka, Sluneční stráně a samotného parku Folimanka mezi další oblíbené a vyhledávané odpočinkové lokality.

„Obnově zelených ploch v oblasti Albertova věnujeme dlouhodobě velkou pozornost. Na jednotlivých projektech spolupracujeme nejen s Univerzitou Karlovou a hlavním městem Prahou, ale i s památkáři. Pokračujeme tak v plnění memoranda, které jsme před lety uzavřeli a které nás zavazuje ke společnému postupu v rámci jednotlivých etap revitalizace prostoru vymezeného ulicemi Horskou, Albertov, Ke Karlovu, Apolinářskou a Na Slupi,“ uvedl ve zprávě pro novináře místostarosta Prahy 2 Václav Vondrášek (ODS) který má v gesci oblast životního prostředí a oblast výstavby a územního rozvoje a oblast památkové péče.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky park, oprava, revitalizace, Praha 2, Praha, Park Ztracenka, chodník, schodiště, Albertov, ODS, Folimanka, Univerzita Karlova, Alexandra Udženija

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Albertovské schody a park Ztracenka propojil nový chodník  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.