Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obyvatelé Prahy 2 se mohou zapojit do dění tohoto území. Hlasujte v projektu Dobrý nápad pro Dvojku

Praha 2 dává svým obyvatelům šanci plně se zapojit do dění ve druhé městské části hlavního města České republiky. Zájemci mají do konce ledna možnost hlasovat o zajímavých nápadech, které by v budoucnu mohly být realizovány z rozpočtu Dvojky.

Fantazii se meze nekladly

Dobrý nápad pro Dvojku je projekt, díky kterému se do rozvoje prostředí druhé městské části mohou zapojit její obyvatelé, kterým není jedno, co se na území jejich bydliště odehrává. Zájemci mohou do konce února hlasovat o návrzích, na které Dvojka v rámci participativního rozpočtu má vyčlenit pět milionů korun. Tato částka by pak měla být rozdělena mezi vybrané návrhy od zúčastněných občanů. Nápadům se meze nekladly, každý návrh však musel projít kontrolou realizovatelnosti.

Praha 2 začala v sadech Svatopluka Čecha stavět vodotrysky a brouzdaliště za 40 milionů

Pracovníci v těchto dnech odstartovali stavební práce v sadech Svatopluka Čecha na území Prahy 2. V centrální části parku vznikne nový dominantní vodní prvek. Půjde o vodotrysky a brouzdaliště, které návštěvníky osvěží už letos, testovací provoz...

Rozhodnutí je na lidech

O tom, jaké projekty Dvojka zrealizuje, rozhodnou samotní obyvatelé této městské části. Ti mohou hlasovat ve webové aplikaci i osobně v Informační kanceláři MČ Praha 2 v budově úřadu. Aby hlasování bylo platné, musí se do něj zapojit alespoň tisíc lidí. Kolik peněz dostanou případné výherní návrhy, rozhodne radnice. Pokud vše dopadne podle plánu, návrhy nejrůznějšího druhu budou provedeny na pozemcích, které spadají do správy či vlastnictví Prahy 2. 

Výsadba stromů, hřiště či chytré odemykání

Zájemci mohou o odeslaných návrzích hlasovat do konce ledna 2022. Od dubna pak městská část zajistí jejich realizaci. Na webových stránkách mohou obyvatelé Dvojky hlasovat pro tyto tři návrhy:  Zastínění pískoviště na dětském hřišti v parku Folimanka a přidání houpaček a kolotoče, výsadba vzrostlých stromů na Fügnerově náměstí a chytré odemykání pro veřejné toalety v parku Folimanka. Mnoho nápadů Dvojka vyhodnotila jako nerealizovatelné. Mezi nimi například byly návrhy jako realizace vodního pítka v Riegrových sadech či výstavba městského holubníku pro Dvojku.

Praha 2 slavnostně odhalila pamětní desku Horákové. Popravená právnička na Dvojce žila i studovala

Vedení druhé městské části hlavního města Prahy v úterý 11. ledna slavnostně odhalilo pamětní desku věnovanou popravené právničce, političce a feministce Miladě Horákové. Jedna z nejznámější justičních obětí měla k Praze 2 velmi blízký vztah.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 2

Štítky nápad, návrhy, změny, občané, Praha, Praha 2, projekt, městská část, Česko, Folimanka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Prahy 2 se mohou zapojit do dění tohoto území. Hlasujte v projektu Dobrý nápad pro Dvojku  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.