Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 10 myslí na životní prostředí. Městská část rozšiřuje sběr kovu

Třídit odpad je v současnosti už normální. Zejména, pokud nechceme, aby naše děti žili na skládce. Mnohdy však recyklaci znesnadňuje nedostatek kontejnerů. Tomuto problému se snaží předejít v Praze 10. Pořídili tam nové nádoby určené na svět kovů.

Šedé nádoby ke sběru kovových obalů se v městské části poprvé objevily v polovině roku 2016 na patnácti vybraných stanovištích tříděného sběru. V letošním roce přibylo už devět nových nádob. Nalezneme je převážně v katastru Strašnic. Kovové obaly je tak nyní možné odděleně odkládat již na celkem 72 místech. 

V srpnu k tomu přibydou další dva kontejnery. Jeden v ulici Jesenická a druhý v ulici Přípotoční. Podle potřeby dochází i k úpravě četnosti svozu, pokud kapacita stávajících nádob nestačí. Aktuálně je vývoz nastaven podle vytížení v rozsahu jednou za dva až čtyři měsíce.

Do nádob je možné odkládat nápojové plechovky, konzervy od potravin, zvířecí konzervy, tuby, uzávěry a víčka od nápojů, jogurtů. Naopak do nádob nepatří stlačené kovové nádoby od kosmetiky a jiných sprejů, kovové obaly od barev, benzínu, motorových olejů. Ty lze předávat ve sběrných dvorech. Na kontejnerech je vždy uvedeno, které odpadky lze do nich vkládat.

Nádoba je vybavena standardizovaným vhozovým otvorem. Ten má předejít odkládání jiného druhu odpadů, které by zkomplikovaly následné dotřídění. Odpady by navíc měly být před vhozením stlačeny, aby se zmenšil jejich objem a kontejner tak byl maximálně využita. Smetí se pak sváží do areálu společnosti Pražské služby, kde se před odesláním k dalšímu zpracování slisuje a roztřídí na železný a neželezný podíl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook MČ Praha 10, MČ Praha 10

Štítky třídění odpadu, sběr odpadu, odpad, Praha 10, Praha, kontejner, Strašnice, Pražské služby, kovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 myslí na životní prostředí. Městská část rozšiřuje sběr kovu  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.