Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak bude vypadat rozhledna s restaurací v Malešickém parku

Odborná komise vybrala projekt, podle kterého městská část Praha 10 postaví vyhlídkovou věž s restaurací v Malešickém parku. V soutěži, které se účastnilo 21 návrhů, zvítězil Atelier Amont ze Švýcarska. Stát by stavba měla šedesát milionů korun.

„Cílem architektonické soutěže bylo vybrat nejlepší návrh zahradní restaurace s vyhlídkovou věží, která by doplnila potřebnou občanskou vybavenost parku. Její stavba je posledním chybějícím dílkem návrhu, podle kterého byl park před několika lety revitalizován. Nejde tedy o nový záměr, ale o dokončení rozdělané práce. Autor proměny Malešického parku byl navíc členem odborné architektonické komise,“ sdělil v tiskové zprávě starosta městské části Martin Valovič (ODS).

Dodal, že Desítka teď bude jednat o dalším postupu a podpisu smlouvy na zpracování projektové dokumentace.

Restaurace má mít uvnitři místo pro 50 lidí a na zahrádce pro 90. „Předpokládaná výška rozhledny je asi 30 metrů tak, aby byl zajištěn výhled do okolí, za dobrého počasí i směrem na Kokořínsko, Bezděz, Brdy a Dobříš, Jizerské hory a Krkonoše," uvádělo zadání soutěže.

Praha 10 chce v Malešickém parku postavit restauraci s rozhlednou

Radnice Prahy 10 plánuje v Malešickém parku postavit zahradní restauraci a rozhlednu. Na návrh vypsala architektonickou soutěž. Předpokládané náklady na stavbu, která by měla vyrůst místo budov nyní částečně využívaných jako zázemí pro údržbu...

Podle vedení městské části měl vítězný návrh nejlepšé řešení stavebního programu a zasazení stavby do stávající situace. Dobře navazuje na stavby i cesty, respektuje hlavní urbanistické osy a zároveň nechává volný prostor.

„Spojení restaurace a vyhlídkové věže do jednoho objektu je efektní i efektivní řešení a zvolený architektonický a konstrukční výraz působí kompaktně a harmonicky. Ze všech stran bude zároveň poskytovat různé pohledy až poetického rázu,“ vysvětlil mluvčí Desítky Ján Bruno Tropp.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Atelier Amont / Logan Michael Allen

Štítky rozhledna, restaurace, Praha, Malešice, park, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sandy Sassenach

Zajímalo by mě jako
občana Prahy 10 - Malešice, jak je možné za na tohle jsou peníze? Restaurace v parku? Tak už to vidím jak to tam bude vypadat. To budou mít ti co tam bydlí velkou radost! A do kolika hodin bude mít restaurace provoz aby nerušila okolí? Do 20 hodin, jako všechny hřiště a parky, do min. 22 hodin jako restaurace, nebo 24 hodin denně? Tam kde bydlím já máme za domem hřiště, které má v létě provoz do 20 hodin, ale nikdo provozní řád samozřejmě nedodržuje!!! Návštěvníci otravují svým hlukem a nepořádkem obyvatele okolních domů někdy i do časných ranních hodin. Myslím, že toto je hlavní věc, kterou by měla obec řešit.Takže držím palce všem kdo bydlí na Malešickém parku, aby to neměli stejné jako my. Apropos - proč je název rozhledny v angličtině a ne v češtině? A co má za význam v překladu ,,Ten letní pocit". Znamená to snad, že rozhledna v zimním období nebude v provozu?

Úterý, 18. června 2024, 18:56Odpovědět

VIZUALIZACE: Podívejte se, jak bude vypadat rozhledna s restaurací v Malešickém parku  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.