Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Přes dvě stě přestupků za dvě a půl hodiny. Plán Prahy 10 a Slavie řešit parkování u Edenu nevyšel

Zkoušely to po dobrém i po zlém, na neukázněné řidiče parkující okolí stadionu Eden nezafungovalo ani jedno. Fotbalová Slavia i městská část Praha 10 varovaly přijíždějící fanoušky, že se na jejich parkování během nedělního zápasu zaměří městská policie, hrozily i odtahy. I tak strážníci včera během dvou a půl hodin řešili 227 přestupků a nechali odtáhnout čtyři auta.

Fotbalový klub i Desítka před nedělním zápasem společně informovali, že se přistoupili k nulové toleranci co se týče nelegálního parkování. Slavia už dříve rozdávala za stěrače hříšníkům letáky, nabídla dopravu do Edenu i domluvila posílení vlakového spojení do stanice Nádraží Eden.

Praze 10 došla trpělivost se špatným parkování okolo Edenu, auta nechá odtahovat

Akce pořádané v Edenu lákají tisíce lidí, hodně jich ale přijede v autech, která parkují tak, jak se jim zlíbí. Městská část Praha 10 proto požádala místní strážníky, aby nelegálně stojící auta rovnou odtahovali. S počínáním souhlasí i fotbalový...

I tak měla městská policie včera během zápasu s olomouckou Sigmou plné ruce práce. „Během včerejší akce zaměřené na kázeň řidičů v okolí fotbalového stadionu Slavie jsme během 2,5 hodin řešili 227 přestupků, z nichž jsme 218 oznamovali správnímu orgánu a ostatní vyřešili domluvou,“ sdělila redakci Pražské Drbny mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Ředitel strategické komunikace Slavie Jakub Splavec minulý týden informoval, že během utkání je jen v nejbližším okolí stadionu během akci zaznamenáno až sto přestupků.

Podle Seifertové byly nejčastějšími přestupky parkování na silniční vegetaci, neoprávněné stání na chodníku, neponechání volného jízdního pruhu a zábor veřejného prostranství. Odtáhnout nechali strážníci čtyři auta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky městská policie, SK Slavia Praha, Eden, parkování, Praha 10

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Jenom 4 odtahy? To se tedy policie vyznamenala. Stejné jako když řidičům řekne, že odtahovat se jim moc nechce, tak klidně parkujou jako prasata.

Pondělí, 22. dubna 2024, 16:13Odpovědět

Přes dvě stě přestupků za dvě a půl hodiny. Plán Prahy 10 a Slavie řešit parkování u Edenu nevyšel  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.