Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V centru Prahy zkolaboval opilý a zfetovaný muž, strážníci mu zachránili život

Drog a alkoholu přebral muž, o jehož život pak bojovali strážníci v centru Prahy. Nejdřív se zdálo, že jen vyspává kocovinu, krátce na to mu ale přestalo bít srdce. Pomocí nepřímé masáže srdce ho ale přivedli i zpět k životu.

Muže, který ležel před vchodem do domu v Bolzanově ulici hned u Vrchlického sadů, našla žena, která tam přišla do práce. Nereagoval na podněty a taky raději zavolala na tísňovou linku. 

„Při příjezdu hlídky měl dotyčný hmatný tep na ruce i krku, pravidelně dýchal a taktéž silně chrápal. Bylo zjevné, že je opilý,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Odvézt ho měla hlídka podnapilých, při čekání na vůz se ale jeho stav zhoršil. Začaly mu modrat rty a strážníci mu nenahmatali tep. Okamžitě mu k hrudníku přiložili defibrilátor, který doporučil okamžitě přejít k nepřímé srdeční masáži.

Při příchodu do práce našla žena před vchodem do objektu v Bolzanově ulici v centru města muže, který nereagoval na podněty.

„V resuscitaci strážníci pokračovali i po příjezdu záchranářů, kteří muže následně ve stabilizovaném stavu převezli do nemocničního zařízení. Sedmatřicetiletý muž vedle alkoholu užil také drogy,“ dodala Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky alkohol, drogy, kolaps, městská policie, defibrilátor, srdce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Prahy zkolaboval opilý a zfetovaný muž, strážníci mu zachránili život  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.