Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další očkovací místo pro lidi bez rezervace vznikne v Praze 13

V pondělí 26. července se otevře nové očkovací místo, kam lidé budou moct přijít bez rezervace. Vznikne v budově radnice v Praze 13 a otevírá ho městská část ve spolupráci se Záchrannou službou Asociace samaritánů Praha – západ (ZSAS). Zájemci budou moct do budovy úřadu na Slunečním náměstí přijít kdykoliv v otevírací době. Uvedla to mluvčí radnice Lucie Steinerová.

Očkovací místo jsme na radnici zajistili především proto, aby obyvatelé naší městské části nemuseli nikam složitě cestovat,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS).

Otevřeno bude v pracovní dny

V přízemí radnice budou zdravotníci podávat dvoudávkovou vakcínu Moderna, místo bude otevřené v pracovní dny. Zájemci mohou v pondělí a ve středu přijít od 13 do 18 hodin, v ostatní dny pak od 8 do 13 hodin. S sebou si lidé musejí přinést občanský průkaz a kartu zdravotní pojišťovny.

V Praze se lze bez registrace očkovat například na hlavním nádraží, v obchodním domě Chodov a Nový Smíchov. Na hlavním nádraží je podávána jednodávková vakcína Johnson & Johnson. Na Chodově se pak očkuje vakcínou Pfizer/BioNTech. Té se aplikují dvě dávky, a to v odstupu 21 dní.

Bez rezervace se do neděle 25. července lze očkovat proti nemoci covid-19 i v areálu Bulovky, a to rovněž dvoudávkovou vakcínou Pfizer/BioNTech. Otevřeno je dnes a zítra od 7 do 19 hodin.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 13

Štítky ČR, správa, koronavirus, Praha, očkování, radnice, vakcína, David Vodrážka, ODS, Pfizer, BioNTech, Chodov, Nový Smíchov, Johnson & Johnson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další očkovací místo pro lidi bez rezervace vznikne v Praze 13  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.