Sobota, 24. srpna 2024, 17:00
Od května do července prověřila pražská hygienická stanice zdravotní nezávadnost zmrzlin ve 20 provozovnách. Hygienici se zaměřili hlavně na přítomnost vybraných mikroorganismů a na obsah lepku ve zmrzlinách, které jsou prodávány jako bezlepkové.
Středa, 11. října 2023, 10:30
Pokud máte v mrazáku kuřecí maso, pak zbystřete. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) přišla s upozorněním ohledně dalšího masa, u něhož laboratorní rozbor prokázal přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem...
Čtvrtek, 15. června 2023, 08:00
U skoro dvacítky hostů hoteluv Praze 10, kteří si stěžovali na zdratovní potíže, zjistili pražští hygienici salmonelu. Pět z nemocných skončilo v nemocnici. Onemocnění se potvrdilo také i u dvou zaměstnanců hotelu. Všechny nemocné spojuje konzumace...
Středa, 12. srpna 2020, 13:36
Kontrolami Státní zemědělské a potravinářské inspekce i letos do konce července neprošlo 30 procent odebraných vzorků zmrzlin, byly v nich bakterie typu salmonel. Problémy byly také u 43 procent vzorků ledů do nápojů. U zmrzlin jde o zlepšení, loni...
Čtvrtek, 12. prosince 2019, 16:30
Podobný případ inspektoři dlouho nezažili. Už když na internetu zachytili podezřelý inzerát, který avizoval prodej drůbežího masa z „vlastního chovu,“ zbystřili. Jejich podezření na nelegální prodej masa se potvrdil poté, co dorazili na sjednané...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.