Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VOLBY 2021: Prezident Zeman odvolil na zámku v Lánech. Svůj hlas vhodili Hřib i Okamura

Již dvě hodiny mohou lidé vybírat z kandidátů a rozhodnout tak o novém složení Sněmovny. V pátek odpoledne vhodil svůj hlas do urny prezident Miloš Zeman, za kterým přijela do zámku v Lánech volební komise. V Praze byl krátce po otevření volebních místností volit také pražský primátor Zdeněk Hřib. Svůj hlas do volební urny vhodil už i předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Na zámku v Lánech vhodil v pátek odpoledne svůj hlas do volební urny prezident Miloš Zeman. Ten odvolil v křesle do volební urny, kterou mu na zámek přivezl předseda volební komise. Informoval o tom Hrad i prezidentův mluvčí na sociálních sítích.

Úderem druhé hodiny navštívil volební místnost v ZŠ U Roháčových kasáren ve Vršovicích i pražský primátor Zdeněk Hřib. Ten ještě před volební místností uvedl, že od voleb očekává velkou změnu.

Volební místnosti se otevřely. Češi od páteční druhé hodiny odpolední rozhodují o novém složení Sněmovny. Napříč celou republikou vybírají z více než pěti tisíc kandidátů. Svůj volební lístek mohou vhodit do volební urny dnes do 22:00 a také...

Svůj hlas do volební urny vhodil také krátce po druhé hodině předseda hnutí SPD Tomio Okamura, a to v budově soukromé základní školy na pražském Břevnově.

Podle Okamury jde ve volbách o zásadní věc, a tou je směřování Česka v příštích čtyřech letech. „Jestli budeme směřovat do Bruselu směrem k ukončení české svrchovanosti a samostatnosti, nebo zda zachováme Českou republiku, jak ji známe. Já jsem pro to druhé,“ řekl novinářům.

Lidé dnes mohou volit až do 22. hodiny. Poté se volební místnosti uzavřou. Otevřou se opět zítra v osm hodin ráno.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Ovčáček

Štítky volby, volby 2021, politika, Praha, Česko, prezident, Zeman, Hřib, Okamura, Zámek Lány, Tomio Okamura, Miloš Zeman, Zdeněk Hřib, volební urna, volební místnost, Poslanecká sněmovna ČR, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Prezident Zeman odvolil na zámku v Lánech. Svůj hlas vhodili Hřib i Okamura  |  Volby  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.