Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VOLBY 2022: Hřib volil ve Vršovicích, Svoboda v Šáreckém údolí. Jaké si dávají šance?

Úderem druhé hodiny odpolední se otevřely volební místnosti napříč Českou republikou a začaly obecní a senátní volby. V pátek se volí do desáté hodiny večerní a v sobotu od osmé hodiny ranní do druhé hodiny odpolední, pak začne sčítání hlasů. Lídři výrazných politických subjektů, kteří usilují o hlasy voličů v Praze, už mají odvoleno.

Hřib odvolil ve Vršovicích

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vhodil svůj hlas do volební urny krátce po druhé hodině v Základní škole U Roháčových kasáren v pražských Vršovicích. „Myslím, že v této zemi je zkušenost, že průzkumy nevychází. Já si počkám až na výsledek. Jak to bude vypadat jak na magistrátu a v městských částech, to se dozvíme. V tuto chvíli je zbytečné předbíhat,“ řekl naší redakci na místě Zdeněk Hřib.

„Byl bych nejradši, kdyby mohla pokračovat koalice Piráti, Praha sobě a STAN. Neexistuje žádné číslo dvě. Volím Piráty,“ doplnil.

Svoboda volil v Šáreckém údolí, Nacher na Proseku

Ve dvě hodiny kromě Hřiba volili také například Bohuslav Svoboda (ODS), který svou občanskou splnil v budově základní umělecké školy v Šáreckém údolí. „Úspěchem je volby vyhrát s takovým výsledkem, abychom byli schopni bez zbytečných průtahů sestavit městkou radu a naplnit maximum z našeho programu. Ideální koalici na magistrátu vidím ve spojení programově blízkých stran, které akceptují co nejvíc z našeho programu,“ řekl Bohuslav Svoboda před volbami pro redakci Pražské Drbny.

Patrik Nacher (ANO) odvolil ve dvě hodiny na Základní škole Litvínovská 600 na pražském Proseku. „Za úspěch budu považovat, pokud hnutí ANO v Praze překročí dvacet procent, protože by to bylo o tři procentní body víc než v parlamentních volbách a o celých pět procent víc než v těch minulých komunálních,“ řekl naší redakci v předvolebním rozhovoru Patrik Nacher.

Hlaváček volil na Starém Městě, Čižinský na Starém Městě

Ve dvě hodiny hlasoval i lídr kandidátky STAN Petr Hlaváček, a to v budově Základní školy náměstí Curieových na Starém Městě „Z čeho mám fakt radost, je to, že v první patnáctce máme víc žen než mužů. Tohle je náš nový STAN, za kterým stojím,“ uvedl Petr Hlaváček k sestavené kandidátce v tiskové zprávě.

V půl čtvrté odpoledne hodil svůj hlas do volební urny Jan Čižinský (Praha sobě). Ten hlasoval ve volební místnosti na Strossmayerově náměstí v Praze 7. „Opoziční smlouva koalice SPOLU s hnutím ANO by byla pro Prahu naprostou katastrofou a návratem o desítky let zpět. A nenechme si před volbami nakukat, že spolupracovat nebudou,“ uvedl před volbami ve zprávě pro novináře Jan Čižinský.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus

Štítky volby, 2022, Hřib, Svoboda, Čižinský, Nacher, Hlaváček, Praha, Zdeněk Hřib, Bohuslav Svoboda, Vršovice, Šárecké údolí, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Česko, základní škola, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Hřib volil ve Vršovicích, Svoboda v Šáreckém údolí. Jaké si dávají šance?  |  Volby  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.