Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary je za rohem! Na co se letos můžete těšit?

PR článek

Karlovarský půlmaraton se blíží. Již tuto sobotu 21. května odstartuje za tónů Smetanovy Vltavy jeden z nejkrásnějších českých závodů. RunCzech již několikátým rokem pořádá pod patronací města Karlovy Vary a Karlovarského kraje mezinárodní závod, který každoročně přiláká profesionální atlety i běžecké nadšence.

Běžci se na trati mohou kochat krásami, díky kterým jsou Karlovy Vary typické. „RunCzech a lázeňské území Karlových Varů, nyní již tradiční spojení, nabízí běžcům skutečně unikátní sportovní zážitek. Karlovy Vary jsou právem na seznamu světového dědictví UNESCO a Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary je určitě jeden z nejlepších způsobů jak si naplno užít toto krásné lázeňské město,“ řekl manažer regionálních závodů RunCzech Igor Murko. Venku se s jarem začíná oteplovat a hezké počasí láká také diváky, kteří se každoročně společně se stovkami dobrovolníků starají o neopakovatelnou atmosféru podél trati.

Na slavných karlovarských kolonádách v sobotu startuje hned několik kategorií. Kromě 1/2Maratonu je pro běžce, kteří se na celý závod ještě úplně necítí, připraven 2Run, ve kterém první závodník běží desítku a druhý pak dotahuje jedenácti kilometry na vzdálenost půlmaratonu. Pro týmové sportovce je ideální štafetový běh, který nabízí čtyřem běžcům zajímavou alternativu k hlavnímu závodu. Pro všechny zájemce je samozřejmě přípraven také tradiční dm rodinný běh, který odstartuje v 16h. Nenáročná 3 km dlouhá trasa v centru Karlových Varů je skutečně vhodná pro všechny věkové i výkonnostní kategorie.

První kroky závodníků vždy vedou do Hotelu Thermal, kde již od pátku 20.5. (12:00 – 18:00) začíná výdej startovních čísel. Running Expo potrvá i v den závodu a to mezi 10:00 a 15:00. K vyzvednutí startovního čísla je potřeba doklad s fotografií a přiřazené startovní číslo z aplikace RunCzech, které běžci najdou rovněž v profilu Runners ID. V den závodu je také připravený bohatý doprovodný program plný aktivit a stánků před Hotelem Thermal.

1/2Maraton si nenechá ujít také světoznámy akrobatický pilot Petr Kopfstein, nebo v rámci štafety i výběr čerstvých volejbalových mistrů z Karlovarska.

9. ročník Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary odstartuje z Nábřeží Osvobození v sobotu 21. května v 18:00. „Jelikož jsou ještě volné registrace, tak neváhejte a přihlaste se už dnes. Pokud to v sobotu do Karlových Varů nestíháte, nemusíte zoufat. Hned 4.6. startuje Mattoni 1/2Maraton České Budějovice, respektive 18.6. pobežímě na Moravě na Mattoni 1/2Maratonu v Olomouci,“ vyzval Igor Murko. Volná startovní místa na závody jsou k dispozici na runczech.cz.

Ohodnoť článek

Štítky sport, běh, půlmaraton, Karlovy Vary, Mattoni, RunCzech, Karlovarský kraj, Světové dědictví UNESCO, Světová výstava, Hotel Thermal, Petr Kopfstein

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary je za rohem! Na co se letos můžete těšit?  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.