Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

ME ve vodní slalomu bude v Praze bez diváků. Závody mohou sledovat v přímém přenosu

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Praze se uskuteční bez diváků. Do areálu v Troji budou mít od 18. do 20. září přístup jen akreditované osoby, jako jsou závodníci, doprovod, organizátoři a média, VIP hosté, smluvní partneři a další pozvaní lidé. Vstupenky pro veřejnost se prodávat nebudou, uvedli dnes organizátoři.

Čeští reprezentanti tak kvůli opatřením proti koronaviru přijdou o skvělou atmosféru, která je před dvěma lety hnala za evropskými medailemi. Navzdory absenci fanoušků je ale bude z komentátorské věže hecovat oblíbená dvojice Daniel Stach, Miroslav Lenc.

Fanoušci se budou muset spojit se zprostředkovaným zážitkem. „Zveme všechny fanoušky ke sledování přímých televizních přenosů na ČT Sport v sobotu a v neděli. Všechny aktuality i informace ze zákulisí se budeme snažit v co největší míře zprostředkovat i přes sociální sítě, aby letos i přes omezení nebyli diváci ochuzeni o typickou atmosféru závodů v Troji,“uvedl v tiskové zprávě ředitel organizačního výboru Jiří Rohan.

Evropský šampionát ve vodním slalomu se měl původně uskutečnit v květnu v Londýně, ale kvůli koronaviru byl zrušen. Do Prahy byla na tento zářijový termín původně naplánovaná zastávka Světového poháru, ale mezinárodní federace ji chtěla v upravené termínové listině přesunout na říjen, což tuzemským organizátorům nevyhovovalo. Proto se ucházeli o pořádání náhradního ME a s kandidaturou uspěli.

Evropské tituly budou obhajovat kajakářka Amálie Hilgertová a kajakář Vít Přindiš. Největší domácí nadějí bude úřadující kajakářský mistr světa Jiří Prskavec, který má po suverénním výkonu v domácích nominačních závodech jistotu OH v Tokiu. Olympiádu už si vybojovala kajakářka Kateřina Kudějová. Naopak mezi kanoisty a kanoistkami se bude na ME o obsazení jediného olympijského místa teprve rozhodovat. Velmi blízko má k němu kanoistka Tereza Fišerová.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Sport, kanoistika, slalom, Evropa, diváci, Praha, Troja, Mistrovství Evropy ve vodním slalomu, olympijské hry, kanoista, kajakář, Daniel Stach, slalom na divoké vodě, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Jiří Rohan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ME ve vodní slalomu bude v Praze bez diváků. Závody mohou sledovat v přímém přenosu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.