Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jubilejní 10. ročník Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary ozáří evropské hvězdy, startuje i projekt EuroHeroes 2023

PR článek

Úřadující mistryně Evropy v maratonu Aleksandra Lisowská z Polska, britský šampion Paulos Surafel či nejrychlejší Čech Pražského půlmaratonu Patrik Vebr. Tyto a mnohé další hvězdy ozáří jubilejní 10. ročník Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary, který se koná už 20. května.

„Je úžasné, jakou cestu jsme už v Karlových Varech uběhli. Je to jedinečné město se skvělými lidmi, od prvního závodu v roce 2013 tady cítíme masivní podporu,“ uvedl prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo. Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary také odstartuje letošní ročník projektu EuroHeroes, který se snaží o podporu evropských atletů.

Za deset ročníků se Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary zúčastnily desítky tisíc běžců. I na ty letos čeká závod, který získal známku kvality Label Race od World Athletics. Trasa vede po slavné lázeňské kolonádě, kolem světoznámých hotelů Thermal a Pupp, i dalších zajímavých míst, díky kterým patří Karlovy Vary právem na seznam památek UNESCO.

Ve startovní listině je spousta zajímavých jmen. Krom královny mnichovského maratonu Lisowské například Militsa Mircheva, bulharská národní rekordmanka v půlmaratonu i maratonu nebo vynikající Belgičanka Hanna Verbruggen. Z Češek se největší naděje vkládají do Hany Homolkové. Mezi muži patří k favoritům kromě Surafela také Khalid Choukoud, dvojnásobný nizozemský šampion v maratonu. Fanoušci se mohou těšit na zajímavý souboj dvou českých vytrvalců Patrika Vebra, který začátkem dubna zvítězil na 1/2Maratonu Praha a nedávného krále Maratonu Praha Víta Pavlišty.

O silné zastoupení předních evropských běžců se postaral projekt EuroHeroes, do něhož patří také závody Mattoni 1/2Maraton České Budějovice (3. 6.), Mattoni 1/2Maraton Olomouc (17. 6.) a Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem (16. 9.).

Oslavu 10. ročníku navíc podtrhuje fakt, že titulární partner Mattoni letos slaví 150 let od založení. Do závodu  je stále možné se přihlásit na www.runczech.com. Při registraci je také možné podpořit dobročinný projekt, který je s  10. ročníkem Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary spjat. Tím je Running With Those That Can’t (RWTTC), charitativní občanské sdružení, jehož cílem je zvýšení povědomí o osobách se speciálními a komplexními potřebami a pomoc s jejich integrací do činností každodenního života.

Ohodnoť článek

Štítky Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary, Runczech, EuroHeroes 2023

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní 10. ročník Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary ozáří evropské hvězdy, startuje i projekt EuroHeroes 2023  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.