Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kde se v Praze letos bruslí? Podívejte se na velký přehled kluzišť

S blížícími se Vánocemi přichází také doba ledního bruslení. Jako každý rok, i letos se otevírají venkovní ledové plochy po celé Praze. Zmapovali jsme pro vás, kde si zasportujete už teď, a kolik vás to bude stát. Podívejte se na náš přehled kluzišť a zjistěte, které máte nejblíž!

Praha 1: Bruslení na Střeleckém ostrově i na Čapadle

Loni si návštěvníci mohli poprvé zabruslit na Střeleckém ostrově a na Smetanově nábřeží. Obě novinky se osvědčily a pro příznivce zimních sportů se otevírají i tuto sezónu. Kluziště na Střeleckém ostrově funguje od 1. prosince. Ve všední dny je pro veřejnost otevřeno vždy od dvou a o víkendu od dvanácti hodin, bruslí se až do devíti. Občané Prahy 1 mají vstup zdarma, ostatní za 50 korun. Za stovku je možné si na místě půjčit brusle.

Další plocha se nachází na čapadle Hollar na Smetanově nábřeží. Letní scéna s kavárnou se na zimu promění na kluziště na břehu Vltavy. Bruslení tu sice mělo být spuštěno už ve druhé polovině listopadu, zatím bylo ale posunuto na začátek prosince. Návštěvníci sem budou mít vstup zdarma, za půjčení bruslí se platí 150 korun.

Třetím místem v první městské části je sportovní areál Na Františku. Kluziště je tam v provozu už od konce listopadu. Vstupné je 70 korun pro dospělé a 40 pro děti. Občané Prahy 1 platí jen 50, respektive 30 korun, brusle je možné si půjčit za 50 korun. Bruslí se každý všední den od osmi do půl šesté, o víkendech se začíná až v deset. Přesný rozvrh je ale každý den jiný, protože kluziště nabízí i vyhrazený prostor pro školy nebo hraní hokeje. Kompletní informace jsou dostupné na webu provozovatele.

Praha 2: Kluziště v městských parcích

V Praze 2 se letos bruslí od 1. prosince. První ledovou plochu mohou zájemci navštívit v Havlíčkových sadech, tedy v Grébovce, druhou v parku Folimanka. Vstupné na obě kluziště stojí 50 korun, děti do šesti let bruslí zadarmo. Na místě je možné si půjčit brusle za 80 korun nebo si své vlastní nechat nabrousit. Otevřeno by mělo být každý den od 9 do 20 hodin, a to až do konce února.

Praha 3: Na ledě se svařákem v ruce

Obyvatelé Prahy 3 to mají z domova kousek na ikonickou ledovou plochu pod Žižkovskou věží. Otevírá na Mikuláše, vstupné je 130 korun pro dospělé a 80 pro děti. V provozu je každý den od 9 do 20 hodin, brusle je možné si půjčit za padesátikorunu. Přilehlá restaurace navíc bruslařům nabízí svařené víno nebo grilované speciality.

Praha 4: Bruslení před obchodním centrem

Na Čtyřce si i letos lidé zabruslí před nákupním centrem Arkády Pankrác. Plocha je zprovozněná od konce listopadu, otevřeno je každý den od devíti do devíti hodin. Vstupné na celý den stojí 90 korun, půjčení bruslí 80 korun. Děti do šesti let bruslí zadarmo.

Praha 5: Kluziště za kostelem sv. Václava

Jako každý rok, i letos se bude bruslit na náměstí 14. října u stanice metra Anděl. V provozu je od konce listopadu, a to od dvou hodin odpoledne do osmi večer. O víkendu může veřejnost bruslit už od devíti ráno. Bruslení je zdarma, půjčení bruslí stojí 80 korun.

Praha 6: Bruslení u obory Hvězda

I letos si zájemci mohou zabruslit na bezplatném kluzišti na Vypichu. Od začátku prosince se bruslí od 12 do 21 hodin, o víkendech se začíná už v devět ráno. U ledové plochy je možné si půjčit brusle, a to za 100 až 130 korun na hodinu. Pro děti jsou k dispozici také hrazdičky nebo helmy.

„Chystá se rovněž doprovodný program pro rodiny s dětmi, přímo u kluziště bude otevřen kiosek s občerstvením. Kluziště by mělo být veřejnosti přístupné přibližně do konce února. Přesný termín ukončení provozu se bude odvíjet od zájmu veřejnosti a od počasí, které má vliv na udržování kvality ledu,“ uvedl pro Drbnu mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich.

Praha 7: Na ledě na Letné

Na Letné jsou kluziště hned dvě: jedno hlavní pro zkušenější bruslaře a jedno menší pro děti. Vstup je zdarma, bruslí se denně od devíti do devíti. Na místě je možné si půjčit brusle nebo si dát drobné občerstvení.

Na Letné jsou v provozu dvě kluziště, bruslení je zdarma

Pro děti i dospělé jsou ode dneška na Letné otevřena dvě kluziště různých rozměrů. Zdarma si lidé mohou zabruslit až do konce února, v případě příznivého počasí se termín prodlouží. Součástí je i půjčovna a vyhřívané toalety.

Praha 8: V kluziště se mění hřiště i koupaliště

Městská část Praha 8 má na letošní zimu připravená tři kluziště. První z nich se nachází na hřišti u ZŠ Glowackého v Bohnicích a bruslí se na něm už od poloviny listopadu. Ve všední dny se začíná ve dvě odpoledne, o víkendech už v devět ráno, konec je vždy v sedm večer. Vstupné se pohybuje kolem padesáti korun, brusle je možné si půjčit za stovku.

Druhá lední plocha je u Löwitova mlýna v Libni. Od konce listopadu se bruslí každý den od 9 do 20 hodin. Vstupné stojí 60 korun, děti do šesti let bruslí zdarma. Půjčení bruslí je možné za osmdesát korun.

Třetí kluziště je pro zájemce otevřeno na koupališti Ládví od konce listopadu. Vstupné stojí 60 korun, pro děti do šesti let je zdarma. Za stovku je možné si půjčit brusle. Otevírací doba je stejně jako v Bohnicích ve všední dny od 14 do 19 hodin, během víkendů od 9 do 19 hodin.

Posledním kluzištěm, které se na území Prahy 8 nachází, je River rink v Karlíně. Kromě bruslení na ledě můžete zažít i diskotéku nebo večer salsy, vedle kluziště je také après-skate bar se svařákem a občerstvením. Vstupné stojí 145 korun pro dospělé a 90 pro děti, na místě je možné si půjčit brusle. Otevřeno je ve všední dny do desíti do desíti, o víkendech se začíná už v devět hodin.

Praha 9: Bruslení v parku i v amfiteátru

Praha 9 má pro návštěvníky připravené dvě kluziště. První z nich se nachází v parku Podviní v areálu zahradní restaurace a bruslí se na něm už od konce listopadu. „Na kluzišti v Podviní se bruslí na opravdovém ledu. Chladicí soustava ho udrží v kvalitní formě i při venkovních teplotách nad nulou. K dispozici je malým i velkým sportovcům půjčovna bruslí, přileb a pomůcek pro začátečníky,“ uvedla pro Drbnu mluvčí Prahy 9 Marie Kurková. Bruslí se od 11 do 20 hodin a vstupné je 60 až 90 korun.

Druhá plocha vznikne během prosince v kruhovém amfiteátru v parku Přátelství, přesné datum ale zatím není známé.

Bruslí se také před nákupním centrem Černý most, a to od devíti do osmi hodin od pondělí do čtvrtka. V pátek, sobotu a neděli se končí až v devět hodin. Vstupné stojí 120 korun, pro děti do pěti let je zdarma. Brusle je možné si půjčit za stovku.

Praha 10: Silvestrovské bruslení

Na Desítce si obyvatelé mohou zabruslit jen na uzavřených plochách na stadionech. Speciální bruslení ale proběhne na Silvestra v areálu Gutovka. Poslední den v roce se bude bruslit od osmi do tří hodin, vstupné bude pro všechny zdarma.

Praha 11: Après-skate bar před nákupním centrem

Ledovou plochu má připravené i nákupní centrum na Chodově. Jako minulý rok, i letos bude plocha vyvýšená a bude na ni přímo navazovat bar, aby si návštěvníci mohli objednat přímo z ledu. Sezóna začíná 1. prosince, otevřeno je od desíti do devíti ve všední dny a už od devíti o víkendech. Za vstup zájemci zaplatí 140 korun, za půjčení bruslí 130. Děti do šesti let platí za každou ze služeb 90 korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bruslení, sport, zimní sporty, kluziště, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde se v Praze letos bruslí? Podívejte se na velký přehled kluzišť  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.