Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tomáš Satoranský otevřel v Praze unikátní basketbalové hřiště. Zájemcům bude sloužit nonstop

Basketbalové hřiště ve sportovním areálu Pražačka v Praze 3 dostalo nový kabát. V sobotu 13. srpna ho otevřel hráč české basketbalové reprezentace Tomáš Satoranský, který je autorem myšlenky na rekonstrukci hřiště za zhruba tři miliony korun se spolu s třetí městskou částí a dalšími partnery velmi významně finančně podílel.

„Je to asi nejrychlejší realizace, co jsem zažil,“ říká starosta

Do financování a příprav hřiště se zapojili Tomáš Satoranský, hráčská asociace NBA, Česká basketbalová asociace a další komerční partneři. Městská část Praha 3 poskytla finanční a další podporu i samotné hřiště.

Spolupráci Tomáše Satoranského s Prahou 3 popsal starosta Trojky. „Poprvé jsme se potkali v květnu a teď o víkendu se otevíralo. Je to asi nejrychlejší realizace, co jsem zažil. Díky všem, kteří se na tom podíleli. Především Tomáš Satoranský, který se na financování významnou měrou podílel, neskrývá svoji chuť pomoci místu, kde se do basketu sám zamiloval,“ uvedl starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) na Facebooku.

Hřiště otevřel Satoranský první smečí

Sám Tomáš Satoranský byl v sobotu 13. srpna významnou postavou slavnostního znovuotevření hřiště. „Když jsem byl malý, na hřišti jsem v podstatě vyrůstal a díky basketbalu jsem měl možnost poznat svět a splnit si své dětské sny. Nyní cítím, že je správná doba na to, abych to nějakým způsobem zase vrátil zpátky,“ uvedl na zahájení Tomáš Satoranský, který zavěšením míče do koše jako první pokřtil nové útočiště pro všechny generace basketbalistů v Praze.

Roli Prahy 3 popsal v tiskové zprávě místostarosta třetí městské části Pavel Dobeš. „Poskytli jsme samozřejmě prostor, protože legendární hřiště, na kterém Tomáš hrál už jako malý kluk, se nachází v našem sportovním areálu Pražačka. Pomohli jsme také finančně. Hřiště je veřejné, takže zahrát si tu může kdokoli,“ vysvětlil Pavel Dobeš (STAN).

Pražačka je český Rucker park

Tomáš Satoranský nazývá hřiště na Pražačce českým Rucker parkem podle slavného hřiště v newyorské čtvrti Harlem, kde svou kariéru začínaly ty největší hvězdy NBA. Hřiště je v rámci České republiky unikátní svým granulátovým povrchem a koši se skleněnou deskou, pevnou konstrukcí a odolnými obroučkami, na nichž se mohou smečující hráči zhoupnout. Po setmění bude hřiště osvětleno, nechybí ani pítka nebo kompresor na dofouknutí míče.

Nový basketbalový plácek je nejen uměleckým dílem, ale také poctou Tomáši Satoranskému, protože ve středovém kruhu je znázorněna jeho přezdívka Sato.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Red Bull/Tomáš Wagneter

Štítky sport, basketbal, hřiště, Pražačka, Tomáš Satoranský, Praha, městská část, NBA, Pavel Dobeš, TOP 09, Rucker Park, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Satoranský otevřel v Praze unikátní basketbalové hřiště. Zájemcům bude sloužit nonstop  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.