Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Házenkářky Slavie Praha získaly titul a ukončily nadvládu Mostu

Házenkářky Slavie Praha ukončily ve finále českého play off interligy s Mostem dlouholetou domácí nadvládu Baníku a po remíze 24:24 v odvetě získaly osmý titul v samostatné historii a desátý celkově. Z úvodního duelu si přivezly šestigólový náskok, který i díky skvělému výkonu brankářky Petry Kudláčkové udržely.

„My bychom tu dnes trhaly parkety a radši tu umřely, než aby si desátý titul odnesl Most“

Most, který útočil na desátý titul v řadě, vedl po první půli 10:8. Po změně stran Černí andělé zvýšili náskok na čtyři branky, ale víc už manko nesmazaly. Slávistky se přes řadu nepřesností dokázaly vypořádat s vysunutou obranou soupeře a vyrovnat.

Ve dvojnásobném oslabení se Pražanky dokonce poprvé ve druhém poločase dostaly do vedení 20:19. Poté už si svěřenkyně trenéra Jana Salače, kterého od příští sezony nahradí Daniel Čurda, náskok z úvodního finále v Praze s přehledem pohlídaly.

„Rozhodl první zápas u nás na Slavii, ve kterém jsme předvedly hru, jakou jsme nepředvedly celou sezonu. Dnes jsme si nechaly náskok trochu utéct, ale prostě jsme chtěly. My bychom tu dnes trhaly parkety a radši tu umřely, než aby si desátý titul odnesl Most," řekla České televizi Kudláčková, která se před sezonou vrátila do Slavie po čtyřech letech v zahraničí.

Slávistky slaví titul po 13 letech

Nejlepší střelkyní Slavie byla Julie Franková se šesti góly. Domácím nepomohlo ani jedenáct branek kanonýrky Charlotte Cholevové, jež Most stejně jako několik dalších hráček opustí.

„Rozhodl první zápas na Slavii, který byl nejhorší, který jsem tu zažila," uvedla Cholevová. „Tahle sezona mně osobně dala nejvíc zkušeností. Bohužel to jinak byla sezona na nic, protože se v ní pokazilo, co mohlo. Měly jsme hodně zraněných, takže jsme rády, že máme aspoň druhé místo," dodala reprezentační spojka.

Slávistky slaví titul po 13 letech. Od roku 2010 byly sedmkrát ve finále, ale ani jednou neuspěly, z toho šestkrát prohrály s Mostem. Baník od roku 2013 dominoval, v roce 2020 se kvůli pandemii koronaviru o titul nehrálo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DHC Slavia Praha

Štítky sport, házená, titul, Slavia Praha, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkářky Slavie Praha získaly titul a ukončily nadvládu Mostu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.