Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta prohrála s Brnem 1:2. Jediný gól Pražanů, kteří jsou na sedmém místě, vstřelil Forman

Hokejisté Brna zvítězili v 53. kole extraligy nad Spartou 2:1. Oba její góly dal uzdravený útočník Luboš Horký, za Spartu snížil při power play Miroslav Forman. Brno tak vyhrálo třetí utkání za sebou a ukončilo tak sérii čtyř výher Sparty. V tabulce zůstaly oba celky na svých pozicích, Pražané sedmí a Brňané devátí.

Brno otevřelo skóre

Do domácí sestavy se po uzdravení vrátili útočníci Peter Mueller, Luboš Horký a Tomáš Vincour, naopak ve sparťanské ještě chyběli olympionici Michal Řepík a Vladimír Sobotka a David Tomášek.

Do první střelecké příležitosti se dostali hosté po střele Matuškina, kterou Čiliak zlikvidoval. Poté Kometa získala převahu, lépe bruslila a vytvořila si i možnosti k otevření skóre. Využil ji v 17. minutě Horký, jehož vyslal do brejku Zbořil, navrátilec do brněnské sestavy zužitkoval svoji rychlost a poslal puk přesně mezi Machovského betony.

Na konci první třetiny neproměnil velkou šanci Mueller, na začátku druhé mohl zvýšit brněnské vedení Zbořil, ale Machovský jeho střelu z pár metrů vyrazil.

I v této fázi zápasu se hrál oboustranně zajímavý hokej s větší útočnou snahou na brněnských hokejkách, kterou tupil soustředěný výkon sparťanského gólmana, jenž zlikvidoval ve 28. minutě i dorážku Holíka z bezprostřední blízkosti.

Na konci druhé třetiny Pražané přidali na důrazu před Čiliakovou brankou, více se cpali do zakončení, nicméně ani jeden ze závarů se neujal.

Pražané využili přesilovku

Sparta v úvodu třetí třetiny nevyužila přesilovku a po ni se rozpoutal boj o každý kousek ledu a s tím i šance. Na straně jedné Mueller, na straně druhé Pavelka, ale proti nim stáli vždy výborně připravení gólmani. V závěru utkání měl více práce Čiliak, ale až za stavu 2:0 pro svůj tým, když vedení navýšil v 55. minutě zblízka opět Horký.

Sparta pak svoji přesilovku podpořila odvoláním brankáře, toho využil Forman, který vstřelil svůj 100. gól v extralize. Pak si Pražané vytvořili další velký tlak, který už Brno ubránilo. Sparta tak prohrála s Kometou po pěti předchozích výhrách a poprvé v sezoně.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. L. Horký (A. Zbořil, Kollár), 55. L. Horký (Kollár, A. Zbořil) - 59. M. Forman (R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Kika – Pešek, Malý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Brno: Čiliak - Roth, Bartejs, L. Doudera, Kučeřík, Tansey, Gulaši, Fajmon - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, Kollár - Šik, Malý, Šalé - Dočekal, Rákos, Vincour. Trenér: Kalous.

Sparta: Machovský - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Jurčina, Mikliš - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Hokej, Brno, Sparta, prohra, sport, Praha, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Miroslav Forman, Luboš Horký, Peter Mueller, Tomáš Vincour, Michal Řepík, Vladimír Sobotka, David Tomášek

Sparta prohrála s Brnem 1:2. Jediný gól Pražanů, kteří jsou na sedmém místě, vstřelil Forman  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.