Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Sparta porazila Mladou Boleslav 3:1 a sesadila ji z čela extraligové tabulky

Hokejisté Sparty porazili v 6. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a sesadili Středočechy z čela tabulky. Dvěma góly se na tom podílel útočník Miroslav Forman, který vždy skóroval v přesilové hře.

Kouč domácích Jandač pozměnil oproti předešlému zápasu složení elitních formací a vyměnil Sobotku za Thorella. Do vedení Spartě pomohla přesilová hra. V 5. minutě tečoval Jandusovo nahození od modré čáry Forman a potrestal tak Šťastného faul. Druhou branku mohl přidat v 11. minutě Horák, Krošelj byl ale připraven.

Boleslav odpověděla šancemi Flynna. Drobného útočníka ale nejprve vychytal Salák, poté mířil vedle. V 17. minutě předvedl vydařenou individuální akci Mikliš, slovinský gólman ve službách Bruslařů ale vytáhl vydařený zákrok. O minutu později ale již kapituloval podruhé, když jej z dorážky překonal Thorell.

V 26. minutě prověřil Saláka útočník Zbořil, který nahradil v první formaci hostů distancovaného Rašku, jinak měl ale výrazně více práce Krošelj. Ve druhé třetině si připsal 14 zákroků, když Sparta několikrát zavřela soupeře v obranném pásmu i ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Na Krošeljovi si ale postupně vylámali zuby Kaše, Chlapík, Doležal, Řepík, Horák i Buchtele. Všechny jejich šance byly z kategorie gólových.

Na začátku třetí třetiny mohli hosté snížit v první přesilové hře, Jeřábkův faul ale nepotrestali. Pražany mohl v 45. minutě uklidnit Thorell, druhý gól v zápase ale nepřidal. Ideální možnost zlomit duel na svou stranu měla Sparta v přesilové hře pět na tři, dlouhé 48 sekund. Středočeši se ubránili, ale po návratu Moravce na led se podruhé prosadil z dorážky Forman.

V 59. minutě se hosté dočkali snížení, když Saláka o připravil o možné první čisté konto v sezoně po šťastném odrazu Dufek.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. M. Forman (M. Jandus, Chlapík), 18. E. Thorell (Řepík), 57. M. Forman (Chapík, E. Thorell) - 59. Dufek (Ševc, Bernad). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 4296.

Sparta: Salák - Moravčík, Mikliš, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, R. Jeřábek, T. Tomek - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - M. Forman, D. Vitouch, Buchtele - Z. Doležal, Zikmund, Prymula. Trenér: Jandač.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Bernad, D. Moravec - D. Šťastný, A. Zbořil, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Dufek, Claireaux, Kotala - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenéří: R. Rulík a Patera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Mladá Boleslav, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, Miroslav Forman, přesilová hra, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Mladou Boleslav 3:1 a sesadila ji z čela extraligové tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.