Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Spartě skončila sezóna. V sedmém zápase Pražané prohráli s Libercem 1:2

Spartě dnes skončila sezóna. Liberečtí hokejisté zvládli sedmý zápas semifinále, když v Praze vyhráli 2:1. V nervy drásajícím utkání vedli už 2:0, Sparta pak snížila, Liberečtí už ale těsný výsledek udrželi a po dvou letech si zahrají finále extraligy. Sparta skončila před branami finále, když dokázala stáhnout sérii z 0:3 na 3:4.

Utkání začal tentokrát lépe Liberec. V osmé minutě si dobře najel Vitásek, který dostal přihrávku do jízdy a trefil parádně – 0:1. Sparta mohla rychle odpovědět, Horák ale z úhlu netrefil odkrytou bránu.

Do druhé třetiny se snažila lépe vstoupit Sparta, na konci 26. minuty se dostal do gólové situace Řepík, jeho ránu ale Kváča vyrazil betonem. A tak se ve 33. minutě opět radovali hosté. Jelínek prostrčil puk na Najmana, který chytře tečoval mezi betony Machovského – 0:2.

Jenže zkraje třetí třetiny to bylo jen o gól. K Řepíkovi se odrazil puk a ten ho zametl za Kváču – 1:2. Hned poté přišel kritický moment pro hosty, když byl vyloučen Najman a Sparta hrála přesilovku, při ní se ale neprosadila a Tygři tak dále hráli s těsným náskokem.

Sparta se pak už čtyři minuty před koncem snažila odvolat brankáře, Liberec ale domácí nepouštěl do pásma, to se povedlo až minutu před koncem, kdy hrála s šesti bruslaři v poli. Půl minuty před koncem si domácí vzali oddechový čas a promýšleli akci, která by jim přinesla vyrovnání. Jenže to se nepovedlo a Tygři tak po dvou letech slaví postup do finále.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Řepík (Košťálek, Rousek) – 8. Vitásek (P. Jelínek, Knot), 33. Najman (P. Jelínek). Rozhodčí: Šír, Hradil – Špůr, Ondráček.

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Piskáček, O. Němec, Jurčina (A) – Rousek, Horák, Řepík (C) – Tomášek, Sobotka, Forman – Buchtele, Pech (A), Dvořáček – Kudrna, Sukeľ, Zikmund.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner(A), Gríger, Lenc – J. Vlach, A. Musil, Bulíř – Najman, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, A. Dlouhý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Liberec, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, finále, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spartě skončila sezóna. V sedmém zápase Pražané prohráli s Libercem 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.