Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta v prvním semifinále s Libercem prohrála 1:5

Hokejisté Liberce zvítězili v prvním utkání semifinále play off extraligy na ledě Sparty 5:1. Pražané na úvod série skórovali jako první, ale Bílí Tygři vývoj otočili, rozhodli čtyřmi góly ve třetí třetině. Z toho hattrickem se prosadil hostující útočník Jaroslav Vlach, jehož první branka ze 42. minuty byla i vítězná. Druhé utkání se odehraje v neděli opět v Praze a začne v 15 hodin.

Severočeši měli v prvním dějství celé série střeleckou převahu a dovolili domácím jen čtyři přesné pokusy do prostoru branky. Vedle dobře pracující defenzivy ale dokázali zahrozit také na druhé straně hřiště. Pavlík v šesté minutě vybojoval puk za brankou a předložil ho Rychlovskému, jehož však vychytal Salák.

Strážce sparťanského brankoviště zanedlouho děkoval své levé tyčce, když ho zachránila po Dernerově nahození. S těsným náskokem však nakonec odcházeli do kabin sparťané: Horák se parádně uvolnil proti Vitáskovi, našel Řepíka, který se protlačil ke střele a 55 sekund před koncem třetiny prostřelil Kváču.

Hned zkraje druhého dějství se proti pravidlům provinil Birner, hosté se však ubránili. A pak začali zase sami vystrkovat růžky v ofenzivě. Ve 28. minutě ještě neuspěl z dorážky Najman. Krátce poté vzal na sebe na druhé straně koncovku přečíslení Zikmund, jenže těsně minul horní růžek branky.

Ve 33. minutě už Liberečtí slavili. Najman s Grígerem vybojovali puk v útočném pásmu, Gríger našel v ideální pozici pro zakončení Najmana a bylo vyrovnáno. Pražané si mohli záhy vzít vedení zpět, když předvedla povedenou souhru jejich elitní formace, ale Sobotka ztroskotal na Kváčovi. Krátce před přestávkou neuspěl Vlach.

Důrazný liberecký útočník si však výrazně spravil náladu ve třetí dvacetiminutovce. Nejprve úspěšnou dorážkou dokončil Dernerovu akci, když se Salák ocitl daleko před brankovištěm. Ve 49. minutě zvýšil tečovaným pokusem Rychlovský. Sparta musela otevřít hru a Bílí Tygři trestali. V 55. minutě Špaček v přečíslení dvou na jednoho ideálně předložil puk Vlachovi a bylo jasno. Vlach pak ještě v samém závěru z kruhu pro vhazování využil přesilovku a slavil hattrick.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 20. Řepík (R. Horák, Sobotka) - 33. A. Najman (Gríger), 42. J. Vlach (Derner, P. Jelínek), 49. Rychlovský (R. Pavlík), 55. J. Vlach (D. Špaček, P. Jelínek), 60. J. Vlach (Birner, Lenc). Rozhodčí: Šír, Kika - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček, od 55. navíc Jandus - Řepík, R. Horák, Sobotka - M. Forman, Tomášek, Buchtele - Zikmund, Pech, Rousek - A. Kudrna, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Liberec, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Jaroslav Vlach, semifinále, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta v prvním semifinále s Libercem prohrála 1:5  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.