Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Série Sparty s Olomoucí se vyostřuje. V tunelu došlo k potyčce

Hokejisté Sparty porazili ve druhém utkání čtvrtfinálové série play off extraligy Olomouc 2:0. Vítěz základní části tak v sérii zatím plní roli velkého favorita a vede 2:0 na zápasy. Góly Pražanů dali útočníci Michal Řepík a David Tomášek, první čisté konto v extraligových vyřazovacích bojích vychytal Alexander Salák. Série bude pokračovat ve středu a ve čtvrtek na Hané.

Sparťané už ve druhé minutě slavili vedení, ale po trenérské výzvě olomoucké střídačky o gól přišli, neboť Buchtele se dostal do kontaktu s brankářem Konrádem a znemožnil mu tak lépe reagovat na Formanovu dorážku. Na konci čtvrté minuty se však proti pravidlům provinil Nahodil a domácí kapitán Řepík na třetí pokus z přesilovky trestal z prostoru mezi kruhy.

Pražané byli po celou první část střelecky aktivnější, ale do skóre už to více promítnout nedokázali. V deváté minutě měl naopak velkou šanci na vyrovnání Kolouch, jenže ztroskotal na gólmanu Salákovi. V další početní výhodě se vyznamenal na druhé straně Konrád proti Buchtelemu.

Domácí útočník pak sice nevyužil další příležitost zkraje druhé třetiny, netrvalo však dlouho a sparťané se uklidnili druhým gólem. V 25. minutě objel bek Košťálek branku hostů, dokázal najít mezi kruhy najíždějícího Tomáška a ten už si věděl rady - 2:0.

V tu chvíli bylo zřejmé, že Olomoučtí mají před sebou hodně vysokou překážku k překonání, pokud si chtějí odvézt z metropole alespoň jednu kýženou výhru. Domácí tým pozorně bránil, a když už se hosté přece jen dostali k zakončení, narazili na jistého Saláka. Změnit se mohlo skóre naopak na druhé straně, ale Kudrna po parádní individuální akci bekhendem těsně minul.

Hned v úvodu třetího dějství pozlobil Horák bekhendovým pokusem Konráda. Alespoň zdramatizovat mohli závěr zápasu Nahodil v 53. minutě a o chvilku později při přesilové hře Navrátil, jenže Salák byl bezchybný a čisté konto si nenechal vzít. Hanáci se nedostali blíže na dostřel ani přes dlouhou power play.

Ohlasy trenérů:

Josef Jandač (Sparta): „Myslím, že dnes jsme odehráli o malinko lepší utkání než včera. Bylo vidět, že jsme více rozehranější. Důležité bylo, že jsme šli do vedení. Potom jsme takovým zodpovědným týmovým výkonem to utkání zvládli a přidali jsme důležité druhé domácí vítězství. Možná je to třeba malinko na úkor ofenzivy, ale ta defenziva fungovala výborně. Olomouc hraje skvěle, takže i na ty dva zápasy u nich musíme být dobře připravení."
Zdeněk Moták (Olomouc): „Těžko jsme se dostávali přes výbornou obrannou hru domácích, moc nás tam nepouštěli do zakončení. S tím jsme měli velký problém; ač jsme nakonec vyhráli na střely, nedokázali jsme bohužel dnes vstřelit ani gól. Druhá věc, která s tím víceméně souvisí, je naše vhazování, které bylo velice špatné. Nedokázali jsme vyhrát buly ani v přesilové hře a tím si pomoci. Soupeř nás hned vyhnal ven a my jsme se tam museli těžko dostávat. Obranná hra Sparty byla opravdu velice dobrá. Mají to v čele s brankářem dobře postavené, my se budeme snažit na ně přes ty dva volné dny něco vymyslet a soustředit se na ty zápasy doma."

HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Řepík (R. Horák, Sobotka), 25. Tomášek (Košťálek). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 2:0.

Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček - Řepík, R. Horák, Sobotka - A. Kudrna, Tomášek, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner - Kunc, Nahodil, J. Káňa II - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Klimek, J. Knotek, Burian - Navrátil, Strapáč, Kucsera - od 21. navíc Bambula. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto O2TV

Štítky sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Sparta, Olomouc, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Alexander Salák, David Tomášek, Michal Řepík, Haná, Josef Jandač, Zdeněk Moták, HC Sparta Praha, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série Sparty s Olomoucí se vyostřuje. V tunelu došlo k potyčce  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.