Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Sparta s Třincem prohrávala už 0:2. Boj o první místo nakonec Pražané vyhráli

Hokejisté Sparty zvítězili v dohrávaném 10. kole extraligy doma v přímém souboji o první místo nad Třincem 3:2, přestože prohrávali po první třetině 0:2. Obrat dovršil v čase 57:23 slovenský útočník Andrej Kudrna. Pražané se radovali už z devátého vítězství za sebou a před Oceláři, kteří mají zápas k dobru, vedou tabulku už o čtyři body. Slezané neuspěli po sedmi výhrách v řadě.

Sparta se vedle absencí kvůli marodce musela obejít bez dvou reprezentantů - obránce Davida Němečka a útočníka David Tomáška. Oceláři mimo zdravotně indisponovaných hráčů mají na Švédských hrách v Malmö hned trio opor - zadáka Davida Musila a z ofenzivy Michaela Špačka a nejlepšího střelce extraligy Matěje Stránského.

Hned po minutě hry se dostali do potyčky Kudrna s Freibergsem a při hře čtyř proti čtyřem Oceláři v čase 2:50 otevřeli skóre. Obránce Marian Adámek měl po Hrňově přihrávce čas si na levém kruhu najít ideální střeleckou pozici a zamířil pod vyrážečku Machovského.

Sparta se ubránila při vyloučení kapitána Řepíka, ale v deváté minutě znovu inkasovala díky práci Kurovského. Ten nejdříve zadovkou zpoza branky uvolnil Marcinka, jehož zakončení u levé tyče Machovský ještě vyrazil levým betonem, ale puk se odrazil na druhou stranu ke Kurovskému, který o pravou tyč a pravý beton dostal puk za brankovou čárou.

Machovského vystřídal Salák, který se dostal do hry místo jedničky týmu v průběhu druhého utkání za sebou. V neděli při výhře nad Pardubicemi 5:4 po samostatných nájezdech opustil Machovský brankoviště za stavu 1:3 po první třetině. Za domácí v úvodním dějství měli ojedinělé šance střelou z otočky Řepík a díky teči Pech.

Oceláři dlouho nepouštěli Pražany do velkých příležitostí. V jedné z mála se dostal před Kacetla Horák, ale neprostřelil jej. Až ve 32. minutě se sparťané radovali. Ve finální fázi přečíslili soupeře a po Horákově přihrávce zamířil k levé tyči Řepík.

Ve 36. minutě neuspěl se svým pokusem nejproduktivnější obránce soutěže Gernát a z protiútoku po Formanově přihrávce odražené o levý mantinel prostřelil Kacetla mezi betony Polášek.

Vrátit Třinci náskok mohl po efektní kličce mezi nohama Kurovský, ale atakovaný nezakončil. Před koncem druhé části nabídly fauly Adámka a Romana domácím na 104 sekund přesilovku pět na tři a po Kundrátkově vyloučení pak ještě na dalších sedm vteřin.

Přesilovku si zahrál při Jandusově trestu i Třinec, ale stav se neměnil. Další početní výhodu nabídl Třinci v 54. minutě Pech, ale Saláka ohrozil jen Ondřej Kovařčík z dorážky. Růžička při dalším tlaku zakončil do boční konstrukce. Udeřila naopak Sparta a Kudrna z dorážky rozhodl.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Řepík (R. Horák, Rousek), 36. Polášek (M. Forman, Zikmund), 58. A. Kudrna (Říčka, M. Sukeľ) - 3. M. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko). Rozhodčí: Hodek, Šír - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Bez diváků.

Sparta: Machovský (9. Salák) - Kalina, O. Němec, Košťálek, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, Rousek - M. Forman, Pech, Šmerha - Říčka, M. Sukeľ, A. Kudrna - Dvořáček, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Třinec: Kacetl - M. Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Miloš Roman - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kurovský, Marcinko, Kofroň - Hrňa, Peterek, Dravecký - Ramik. Trenér: Varaďa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Beneš

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Třinec, HC Oceláři Třinec, HC Sparta Praha, Andrej Kudrna, Martin Růžička, Miloš Roman, David Němeček, David Tomášek, David Musil, Michael Špaček, Matěj Stránský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta s Třincem prohrávala už 0:2. Boj o první místo nakonec Pražané vyhráli  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.