Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zápas prvního s druhým nabídl gólové hody. Sparta prohrála v Třinci po nájezdech

Hokejisté druhého Třince porazili ve šlágru 36. kola extraligy na svém ledě vedoucí Spartu 5:4 po samostatných nájezdech a přiblížil se jí na rozdíl tří bodů. Domácí vedli ve 45. minutě už 4:2, ale Pražané si vynutili prodloužení i díky kurióznímu gólu Milana Jurčiny, jehož střela z obranného pásma překvapila Ondřeje Kacetla. Zápas rozhodl Martin Růžička, který si v základní hrací době připsal stejně hostující Lukáš Pech gól a dvě asistence. Oceláři vyhráli v této sezoně rozstřel až na čtvrtý pokus.

Přestože se utkaly dva útočné týmy, úvodní třetina nepřinesla žádné gólové hody. Hosté ustáli počáteční nápor Ocelářů a ve dvanácté minutě udeřili. Pech uvolnil Buchteleho, který z blízka prostřelil Kacetla.

Druhá třetina patřila Třinci a otočil v ní skóre. Kundrátek při signalizovaném trestu našel křížným pasem Rodewalda, který z levého kruhu střelou bez přípravy vyrovnal. Kanadský útočník dal svůj první gól v české extralize. Ke druhému gólu pomohla domácím minela Machovského při rozehrávce. Gólman Sparty posouval u zadního mantinelu puk za sebe, jeho záměr ale přečetl Růžička a pohodlně skóroval do prázdné branky.

Třinecký kanonýr mohl ke druhé konci třetiny ještě z úniku zvýšit, Machovský se ale tentokrát vytáhl. Střelu ztlumil lapačkou a i když mu puk propadl za záda, tak se včas otočil a ještě skvěle zasáhl hokejkou proti dorážce Růžičky.

Rozhodčí vyloučili v úvodních dvou třetinách jediného hráče, ale hosté ve 41. minutě obdrželi dva menší tresty a Třinec využil 90 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli. Domácí měli na hřišti pět útočníků a kombinaci do prázdné branky zakončoval Marcinko.

V dohrávané přesilovce ale Stránský ztratil na útočné modré čáře puk a Pech zakončil únik kličkou a střelou mezi betony Kacetla. Nejlepší střelec této sezony své zaváhání napravil. Ve 45. minutě prošla ke Stránskému přihrávka Růžičky zpoza branky a z mezikruží zvýšil 23. gólem sezony na 4:2.

Hosté se nevzdali. Sparta dala kontaktní gól ve své první přesilovce v zápase, kdy se střelou bez přípravy prosadil z levého kruhu Říčka. A k vyrovnání došlo kuriózním způsobem. Jurčina se ve vlastní třetině opřel do puku, který celou dobu letěl vzduchem, ale před Kacetlem se zvedl a přeskočil mu lapačku.

Největší šanci měl v prodloužení hostující Rousek, ale v přečíslení dva na jednoho netrefil poloodkrytou branku. Zápas tak vyvrcholil nájezdy, které v této sezoně ještě Třinec ani Sparta do tohoto utkání nevyhrály Kacetla nepřekonal žádný ze čtyř sparťanských hráčů, za domácí se prosadili ve čtvrté sérii Růžička a v páté Rodewald. Oba uspěli bekhendovým zakončením.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 2:3 - 0:0)

Branky nahrávky: 28. Rodewald (Kundrátek, Jaroměřský), 35. Martin Růžička, 42. Marcinko (P. Vrána, Martin Růžička), 45. Stránský (Martin Růžička, M. Doudera), rozhodující sam. nájezd Martin Růžička - 12. Buchtele (Pech, Říčka), 42. Pech, 48. Říčka (Pech, Němeček), 51. Jurčina (Tomášek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc D. Musil (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, M. Kovařčík, Leier - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - Kurovský, Rodewald, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Sparta: Machovský - Košťálek, Polášek, Němeček, R. Jeřábek, Kalina, Jurčina, Mikliš - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

Ohodnoť článek

Foto Twitter HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Třinec, HC Oceláři Třinec, AC Sparta Praha, Martin Růžička, Lukáš Pech, Milan Jurčina, Ondřej Kacetl, Extraliga ledního hokeje, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas prvního s druhým nabídl gólové hody. Sparta prohrála v Třinci po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.