Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Sparta zvítězila v Pardubicích. Výhru Pražanů z tribuny sledoval Jaromír Jágr

Hokejisté Sparty vezou z Pardubic tři body za výhru 3:1. Domácí šli do vedení hned v první minutě utkání, to však bylo z jejich hokejek vše a pak už se trefovali pouze Sparťané. Utkání sledoval z tribuny Jaromír Jágr a fanoušci spekulují o tom, zda obleče dres Sparty.

Utkání začalo divoce. Pardubičtí šli hned po dvanácti vteřinách do vedení, když úspěšně tečoval střelu Zdráhala od modré čáry Patrik Poulíček a překonal Neužila. Sparťané se ovšem rychle osmělili a hnali se za vyrovnáním, které přišlo záhy.

V páté minutě Robert Říčka svou ranou překvapil Kantora a vyrovnal. O tři minuty později útočném pásmu našel odražený kotouč po střele Janduse David Tomášek a sparťanský forvard bez větších obtíží uklidil puk do pardubické branky.

Ve druhé třetině se Dynamo dostalo do největší šance zápasu. Svačina střílel z dobré pozice před brankou, ale Neužil vytasil parádní zákrok a zamezil téměř jistému gólu. Poslední gól padl až v poslední minutě utkání. Vítězství Pražanů pečetil trefou do prázdné brány Lukáš Rousek.

Utkání z tribuny sledoval majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr. Koncem června Jágr připustil, že by mohl v příští sezoně nastupovat i za jiný tým než za Kladno. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru si uvědomuje, že kladenští fanoušci by zřejmě jeho případné působení ve Spartě těžce nesli. „Samozřejmě to vnímám. Kladenský klub ale beru jako své dítě, ke kterému mám zodpovědnost. Jestli je tady otázka života a smrti, přežití a nepřežití, čímž neříkám, že konkrétně je, musíš se prostě rozhodnout jinak, než by ses rozhodoval v běžné situaci," konstatoval Jaromír Jágr před startem sezóny.

Jaromír Jágr uvažuje o startu v extralize. Ve hře je i Sparta

Hokejový útočník Jaromír Jágr připustil, že by mohl v příští sezoně nastupovat i za jiný tým než Kladno. Majitel Rytířů by o tom uvažoval proto, aby pomohl svému klubu, který v uplynulé sezoně sestoupil z extraligy. Nedávno se spekulovalo o tom,...

Ohlasy trenérů:

Milan Razým (HC Dynamo Pardubice): Pro nás to bylo těžké utkání s kvalitním soupeřem, bohužel po naší rychlé brance Sparta otočila vývoj. My jsme ve druhé třetině začali hrát na tři útoky a hra se zlepšila. Bohužel jsme opět nevyužili gólové příležitosti.

Josef Jandač (HC Sparta Praha):My jsme si po utkání ve Vítkovicích řekli určitý věci, stějně jako vedená 3:0, by dobrej tým neměl pustit ani vedení o jednu branku. Hráli jsme hodně týmově a díky tomu jsme vyhráli. Měli jsme dost příležitostí a zároveň jsme předvedli kompaktní výkon v obraně. Skvělý výkon předvedl i brankář.


HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

HC Dynamo Pardubice: Kantor - Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A) - Mandát (A), Poulíček, Svačina - Camara, Claireaux, Tybor - Blümel, Anděl, Paulovič - Machač, Zeman, Kusý.

HC Sparta Praha: Neužil - Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Mikliš - Rousek, Horák, Řepík (C) - Říčka, Sukeĺ, Tomášek - Buchtele, Pech (A), Kudrna - Dvořáček, D. Vitouch, Forman.

Branky a nahrávky: 1. Poulíček (Zdráhal, Svačina) - 5. Říčka (Němeček), 8. Tomášek (Říčka, M. Jandus), 60. Rousek (Řepík, Dvořák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Bryška. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 20:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Ohodnoť článek

Foto hcdynamo.cz

Štítky hokej, Sparta, Pardubice, Praha, Jágr, AC Sparta Praha, Jaromír Jágr, FK Pardubice, Tomáš Dvořák, Patrik Poulíček, Robert Říčka, HC Sparta Praha, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Rousek, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta zvítězila v Pardubicích. Výhru Pražanů z tribuny sledoval Jaromír Jágr  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.