Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Kladno i díky gólu Jágra porazilo hokejisty Sparty a slaví první výhru v sezoně

Hokejisté Kladna porazili v utkání 2. extraligového kola s gólovým přispěním dvaapadesátiletého útočníka Jaromíra Jágra Spartu 4:2. Rytíři, kteří vedli po druhé třetině 3:0, si tak připsali první body v nové sezoně. Pražané naopak poprvé ztratili. Vedle Jágra, jenž posunul rekord coby nejstarší střelec v profesionálních soutěžích, se v dresu vítězů prosadili Richard Jarůšek, Radek Smoleňák a v závěru do prázdné branky Eduards Tralmaks. Za hosty snižovali Valtteri Kemiläinen a Tomáš Tomek.

Krátce před úvodním buly se bouřlivých ovací zaplněného publika dočkal Tomáš Plekanec, jenž pokřtil novou knihu 100 let hokeje na Kladně.

V úvodním dějství se na ledě odehrávala především tuhá bitva, při níž oba celky jen ztěžka hledaly cestu do šancí. Ty větší přišly až krátce před přestávkou. Nebezpečný pokus Hultse sparťané ještě přečkali bez úhony, ale v čase 19:11 prostřelil Kořenáře přízemním pokusem Jarůšek. Kořenář tak poprvé v novém ročníku inkasoval, čisté konto udržel 79 minut a 11 sekund.

V úvodu druhé třetiny měli Pražané velké štěstí, že podruhé neinkasovali z hole Jarůška, sami pak ale v útoku výrazně přidali a obléhali branku střeženou Lukešem. Domácí gólman však držel těsný rozdíl ve skóre. Na začátku 26. minuty zakončoval Melka kontr Rytířů nebezpečně bekhendem, Kořenář puk se štěstím vytěsnil.

Ve 29. minutě se do přečíslení dvou na jednoho dostali Hyka s Chlapíkem, který ale dostal nahrávku pod nohy, nemohl tak vypálit bez přípravy a svým následným pokusem Lukeše výrazněji neohrozil. Právě Hyka musel vzápětí na trestnou lavici. V oslabení se Pražané dostali dokonce do přečíslení tří na jednoho, po pokažené nahrávce ho ale vůbec nezakončili střelou.

Trest přišel záhy. Jen krátce po skončení početní výhody Smoleňák tečoval Tralmaksovu nabídku a bylo to 2:0. Snížit mohl Tůma, jenže pozorný Lukeš byl proti. Ve 34. minutě přišla Jágrova paráda. U levé tyčky sparťanské branky dostal puk, s nímž se pohotově otočil a jeho bekhendové zakončení propadlo jen dvě sekundy před koncem Najmanova trestu Kořenářovi za čáru.

Ve 39. minutě přišla komplikace: Jarůšek za fauly vysokou holí posbíral dohromady hned šestiminutový trest, hostující bek Mašín musel s krvavým zraněním do kabiny, v dalším průběhu se ale do zápasu vrátil.

Do třetí části si Sparta přenesla z neobvyklé přesilovky ještě přes čtyři a půl minuty. Už se zdálo, že z dorážky sníží s jistotou Najman, ale Lukeš fantasticky zasáhl. Přesto se Kladenští neubránili. Záhy poté, co začala třetí Jarůškova dvouminutovka na trestné lavici, snížil bombou Kemiläinen.

Na konci 45. minuty mohl domácím vrátit tříbrankový náskok Hults, Kořenář však jeho sólo vykryl. Na konci 55. minuty naopak snížil Tomek a přišla dramatická koncovka. Sparta tlačila, Bláha ujel sám, Kořenář držel šance hostů nad vodou. Domácí už ale odolali. V závěru při power play Sparty definitivně rozhodl Tralmaks.

Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Jarůšek (Hanousek, Nemčík), 31. Smoleňák (Tralmaks, M. Procházka), 34. Jágr (Hanousek, Hults), 60. Tralmaks (O. Bláha) - 43. Kemiläinen (Chlapík), 55. T. Tomek (Lajunen, Salomäki). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Šimánek, Hnát. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 4359.

Kladno: Lukeš - Mendel, Ticháček, Šenkeřík, Pietroniro, Hanousek, Nemčík, R. Jeřábek - M. Procházka, Hults, Tralmaks - Jarůšek, Melka, Smoleňák - Jágr, Filip, Pytlík - J. Strnad, O. Bláha, P. Straka - od 21. navíc S. Redlich. Trenér: Čermák.

Sparta: Kořenář - Kemiläinen, Moravčík, Tůma, Krejčík, Irving, Mašín, T. Tomek - Chlapík, Horák, Hyka - P. Kousal, O. Najman, K. Hrabík - Forman, Lajunen, Salomäki - O. Hrabík, D. Vitouch, Ton. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, Kladno, extraliga, prohra, Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kladno i díky gólu Jágra porazilo hokejisty Sparty a slaví první výhru v sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.