Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Nedělní zápasy hokejového mistrovství budou promítat na Staroměstském náměstí. Akce tam omezí dopravu

, aktualizováno 24. května 2024, 15:21

Fanoušci budou moci sledovat nedělní zápasy o bronz a titul mistra světa v hokeji na obří obrazovce v centru Prahy na Staroměstském náměstí. Instalovat ji začnou v sobotu. Kvůli akci bude zakázán vjezd do některých okolních ulic. Zápas o třetí místo se hraje v 15.20, finále pak ve 20.20.

Hlavní město začátkem týdne uvedlo, že pokud se český národní tým dostane do semifinále, hromadné fandění na Staroměstském náměstí uspořádá. Čekalo se jen na výsledek včerejšího zápasu s USA a také na schválení mezinárodní hokejové asociace.

Mluvčí magistrátu Vít Hofman dnes oznámil, že promítat se budou oba nedělní zápasy, ať už budou Češi hrát kterýkoliv z nich. Chystat podium, obrazovku a zázemí začnou už v sobotu. Stejně jako v roce 2019 akci organizuje společnost Taiko, která pořádá i vánoční a velikonoční trhy. 

Lidé na obří obrazovce uvidí přenosy České televize i s komentářem. Zápas o třetí místo začíná v 15.20, finále pak ve 20.20. Program na náměstí je naplánován už od jedné odpoledne.

„Na místě budou také zajištěny stánky s nápoji a občerstvením. Vzhledem k omezení hluku bude prodej občerstvení a nápojů ukončen ve 22:00 hodin, samotná projekce utkání bude pokračovat tak, aby co nejméně zatěžovala okolí," uvedl Hofman v tiskové zprávě.

Na akci budou kromě policie dohlížet i hasiči a záchranáři. „Celá událost s sebou přinese také dílčí omezení v okolí Staroměstské náměstí. Do některých ulic, například Celetná, Pařížská, Dlouhá a Železná, bude zakázán vjezd vozidel z důvodu bezpečnosti a ochrany majetku," doplnil Hofman.

Dopravní podnik posílí dopravu a to na autobusových linkách 151, 152, 375 a na lince metra B. Kromě toho prodlouží provoz v celém metru až do jedné ráno.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Taiko

Štítky hokej, Staroměstské náměstí, fanoušci, sledování, mistrovství světa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní zápasy hokejového mistrovství budou promítat na Staroměstském náměstí. Akce tam omezí dopravu  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.