Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbal bude bez diváků, hokej je přerušen do konce března

Vedení Českého hokeje a Tipsport extraligy už včera přijalo přechodné opatření vzhledem k verdiktu Bezpečnostní rady státu. Dvě utkání předkola play off se hrála bez diváků. Dnes však vedení ligy podalo informaci, že soutěž bude přerušena minimálně do 29. března. Fotbalová liga bude pokračovat, následující dvě kola se však odehrají bez diváků.

Fotbalová liga se bude hrát bez diváků

S ohledem na mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví bylo na zasedání Ligového výboru LFA rozhodnuto, že se následující dvě ligová kola odehrají bez přítomnosti diváků.

Slavia tak bez diváků přivítá v sobotu 21. března v Edenu Jablonec, Sparta bude na prázdném stadionu hrát tuto neděli 15. března doma proti Plzni a Bohemians budou hrát v prázdném Ďolíčku hned dvakrát, a to v pondělí 16. března proti Teplicím a v neděli 22. března proti Českým Budějovicím.

Hokejová extraliga přerušena

„Soutěž jsme prozatím přerušili," informoval pro hokej.cz ředitel extraligy Josef Řezníček. „Kluby TELH výkonnému výboru svazu doporučily, aby byla TELH přerušena do 29. března. S tím, že pak bude situace aktuálně vyhodnocena," doplnil Řezníček.

29. březen je podle Řezníčka nejzazší termín k tomu, aby bylo možné dohrát Generali Česká play off. Předkolo by se dohrálo ve zkrácené verzi a po dni volna by 1. dubna začalo čtvrtfinále ve zkrácené verzi na tři vítězné zápasy. Stejným způsobem by pak pokračovalo semifinále a finále do termínu 29. dubna.

„Může se stát, že se objeví pozitivní nález v některé kabině, mezi hráči a členy realizačního týmu. V tom případě bychom museli soutěž ukončit. Všechno budeme sledovat a případně okamžitě reagovat," pověděl Josef Řezníček, který doplnil, že pokud bude i po 29. březnu platit omezení pro veřejné akce s víc než sto lidmi, extraliga bude předčasně ukončena.

Hokejovou Spartu čeká čtvrtfinále proti brněnské Kometě, zda se vůbec bude hrát však zatím není jasné. Vstupenky však zatím zůstávají v platnosti.

Ohodnoť článek

Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky fotbal, hokej, sport, omezení, koronavirus, Praha, soutěž, Extraliga ledního hokeje, Bezpečnostní rada státu, Josef Řezníček, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, FK Baumit Jablonec, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbal bude bez diváků, hokej je přerušen do konce března  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.