Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kapitán Sparty Řepík dostal za faul na Hrehorčáka dvouzápasový trest

Hokejový útočník Michal Řepík ze Sparty dostal dvouzápasový trest za faul na třineckého Patrika Hrehorčáka v nedělním souboji semifinále play off extraligy. Kapitán Pražanů nuceně vynechá úterní páté utkání série, do které půjde Sparta s vedením 3:1 a šancí zajistit si postup do finále proti Pardubicím.

V případě, že si Oceláři vynutí pokračování, nebude Řepík hrát ani ve čtvrtek v Třinci. Pokud Sparta v úterý počtvrté vyhraje, bude jednoho ze svých lídrů postrádat v prvním finále proti Dynamu. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje informovala o rozhodnutí předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka na webu.

Řepík fauloval Hrehorčáka v závěru utkání, v kterém Třinec zvítězil 4:1 a odvrátil možný konec sezony. Při power play Pražanů Řepík zasáhl protihráče hokejkou do boku a rozhodčí Antonín Jeřábek a Lukáš Květoň mu za to udělili pětiminutový trest za sekání. Na ledě se následně strhly dvě bitky, Filip Chlapík se popral s Markem Daňem a Michal Kempný s Tomášem Kundrátkem.

Třinečtí hráči po zápase Řepíka kritizovali, že se po faulu schoval na střídačku. Kapitán Sparty se na klubovém webu za faul soupeři omluvil. „Ujížděli nám dva na jednoho, já jsem Patrika Hrehorčáka dobrusloval a chtěl jsme ho seknout do hokejky nebo mu zabránit gólu. Hokejka mi vylítla pravděpodobně do jeho žeber, za což bych se mu chtěl omluvit," uvedl Řepík na sociální síti X.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Štítky hokej, extraliga, Sparta, disciplinární, Řepík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Sparty Řepík dostal za faul na Hrehorčáka dvouzápasový trest  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.