Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta po nájezdech zvítězila nad Olomoucí 3:2. Ve čtvrtfinále narazí na Kometu

V posledním kole základní části extraligy čekali na pražskou Spartu hokejisté z Olomouce. Šťastnějším celkem tohoto duelu byla domácí Sparta, která v nájezdech zvítězila 3:2. V tabulce skončili Pražané nakonec na 3. místě, ve čtvrtfinále tak na ně čeká šestá Kometa Brno.

První velkou šanci zápasu měl v 6. minutě Sparťan Lukáš Pech, který ujel se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho, akci vyřešil útočník objetím olomoucké branky, ale neuspěl. Zanedlouho se podobná akce opakovala na druhé straně, opět ale neskončila gólem.

Olomouc se dvakrát prosadila

Jako první se radovali hokejisté Olomouce. Ve 13. minutě se Lukáš Nahodil dostal až do samostatného úniku a střelou mezi nohy Machovského šťastně proměnil. Sparťané sice měli v první třetině několik šancí, ale nebyli tak úspěšní jako hostující celek.

Mora šla ve 25. minutě utkání už do dvougólového vedení díky Tomečkovi, kterého našel olomoucký Vyrůbalík. Domácí hokejisté po tomto gólu začali hrát mnohem aktivněji. Následoval sled několika nadějných šancí, ale zdálo se, že se sparťanští fanoušci nedočkají. Ve 30. minutě ale přeci jenom přišla gólová radost. Pech během přesilovky nahrál Buchtelemu a ten snížil na stav 1:2 pro domácí. Hra se následně přelévala ze strany na stranu a diváci se rozhodně nenudili.

Ztráta vedení

Gólman Konrád už v 38. minutě nedokázal vzdorovat útočníkům Sparty. Kalina přihrál Tomáškovi, který svou dělovkou srovnal na 2:2. Sparta ve druhé třetině Moru výrazně přestřílela, na olomouckého brankáře vyslala 18 střel.

Ve třetí třetině si oba týmy vytvořily několik obrovských šancí. Olomoučtí hokejisté mohli v přesilovce dvakrát střílet do prázdné brány, ale šanci překombinovali. Do nadějného přečíslení se v 53. minutě dostali také domácí, Buchtele ale poskakující puk nezpracoval a nedokázal zakončit. I přesto, že se během třetiny šestkrát vylučovalo, diváci neviděli ani jednu branku. Utkání šlo tedy za stavu 2:2 do prodloužení.

Mora přežila prodloužení, nájezdy už ne

Téměř celé prodloužení dominoval hře domácí celek. Slovenský brankář Branislav Konrád ale svůj tým podržel. Oba týmy během nastavených pěti minut nedokázaly zápas rozhodnout. O2 Arena tak mohla vidět samostatné nájezdy.

Během nájezdů se střelcům příliš nedařilo. Svoji úlohu splnili pouze Rousek s Kvapilem, oba sparťanští hokejisté tak díky proměněným nájezdům zařídili výhru nad Olomoucí 3:2. Sparta se výhrou za dva body posunula na třetí příčku tabulky a ve čtvrtfinále play-off narazí na brněnskou Kometu.

HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:2 po s. n. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Buchtele (Pech, Jurčina), 38. Tomášek (Kalina, Sukeľ), rozh. náj. Rousek – 13. Nahodil (Klimek), 25. V. Tomeček (Vyrůbalík, Skladaný)

Samostatné nájezdy:

 1:0    Lukáš Rousek (SPA) 

 2:0    Marek Kvapil (SPA) 

HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka, Jurčina, Kalina, Piskáček – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech, Smejkal – M. Kvapil, V. Růžička, Tomášek – M. Jandus, Říčka, Pšenička.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Valenta, Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Švrček – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, V. Tomeček – Ostřížek, Olesz, Kolouch – Skladaný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, HC Olomouc, čtvrtfinále, HC Kometa Brno, hokejista, Lukáš Pech, Tomáš Dvořák, Lukáš Nahodil, Branislav Konrád, Marek Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta po nájezdech zvítězila nad Olomoucí 3:2. Ve čtvrtfinále narazí na Kometu  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.