Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta proti Pardubicím urvala výhru 2:1 v prodloužení. Dynamo tak nemá jistou záchranu

Sparťanští hokejisté zvítězili 2:1 v prodloužení nad domácími Pardubicemi. Dynamo tak bude do posledního zápasu bojovat o udržení v extralize. Výhru Pražanům vystřelil Tomáš Dvořák v druhé minutě prodloužení.

Využité přesilovky na obou stranách

Od začátku utkání byl k vidění aktivní hokej na obou stranách. Větší šance měla v úvodu ale přeci jenom Sparta. Hostující tým uzamkl Pardubice v obranné třetině a vynutil si tím v 9. minutě první faul pardubických hokejistů. V přesilovce nejdříve výborně podržel svůj tým domácí gólman Pavel Kantor, v 10. minutě ale kapituloval. Po střele Miroslava Formana se k odraženému puku dostal Lukáš Pech, který otevřel skóre zápasu.

Až svoji druhou přesilovku využily také Pardubice. V závěru první třetiny snížil stav na 1:1 Vladimír Svačina. Právě k němu se dostal kotouč, který se po nahození od Zacharčuka snažil ještě protečovat Paulovič.

Bezgólový zbytek zápasu

Během úvodní desetiminutovky druhé třetiny si ani jeden z týmu nedokázal vytvořit nebezpečnou šanci. Až ve 33. minutě utkání se do nadějné šance řítil Paulovič s Vondrkou. Prvně jmenovaný nahrál Vondrkovi, ten ale nedokázal zamířit přesně do odkryté klece. Dynamo na konci třetiny přečkalo oslabení, a i díky štěstí neinkasovalo druhý gól. Teč Lukáše Pecha totiž skončila pouze na brankové konstrukci.

Pardubičtí hokejisté se v poslední třetině zápasu více tlačili do útoku a byli aktivnějším celkem. Oproti Spartě hráli domácí o záchranu a bylo to vidět i na jejich hře. Nejblíže vedoucímu gólu byly Pardubice v 52. minutě utkání, kdy Mandát přihrával Svačinovi do slibné pozice mezi kruhy, domácí útočník ovšem z první minul.

Nedáš, dostaneš

Zhruba čtyři minuty před koncem řádné hrací doby šla Sparta do oslabení, které bylo přerušeno několikaminutovou pauzou kvůli opravě plexiskla mezi střídačkami. Naneštěstí pro domácí diváky to byla s nadsázkou nejzajímavější část přesilovky. Zápas po třetí třetině tak skončil 1:1 a prodlužovalo se.

Domácí Pardubice inkasovaly rozhodující gól zhruba po minutě hry v prodloužení. Domácí gólman Kantor sice zneškodnil pokus Pecha, k puku se ale ještě dostal Dvořák, který úspěšnou dorážkou rozhodl o výhře Sparty 2:1.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 1:2 po prodl. (1:1, 0:0, 0:0, - 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Svačina (Paulovič, S. Zacharčuk) – 10. Pech (Forman, Buchtele), 62. Tomáš Dvořák (Pech)

HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – J. Zdráhal, Mikuš, J. Kolář, S. Zacharčuk, Holland, T. Voráček, Blažej – Tybor, R. Kousal, Vondrka – Svačina, Poulíček, Mandát – Látal, Harju, Kusý – Paulovič, Rolinek, Machala.

HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Jurčina, T. Pavelka, Piskáček – Řepík, Sukeľ, Rousek – Forman, Pech, Buchtele – Smejkal, Tomášek, M. Kvapil – Vitouch, Říčka, Dvořáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, HC Dynamo Pardubice, FK Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Tomáš Dvořák, Lukáš Pech, hokejista, Pavel Kantor, Miroslav Forman, Vladimír Svačina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta proti Pardubicím urvala výhru 2:1 v prodloužení. Dynamo tak nemá jistou záchranu  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.