Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Sparta vyhrála v Teplicích 3:0. Dál se drží ve hře o ligový titul

Fotbalisté Sparty zvítězili v utkání 28. kola první ligy v Teplicích 3:0 a nadále se drží ve hře o titul. Pražané vstřelili všechny góly ve druhé půli. Ve 47. minutě se prosadil Tomáš Čvančara, 11 minut po něm zvýšil Martin Vitík a konečné skóre uzavřel po hodině hry svou desátou brankou v sezoně nejvyšší soutěže opět Čvančara.

Sparťané vyhráli v lize počtvrté za sebou a z třetího místa tabulky se přiblížili na rozdíl jednoho bodu druhé Slavii, která má k dobru nedělní zápas s Pardubicemi. Na vedoucí Plzeň ztrácejí svěřenci trenéra Pavla Vrby tři body. Teplice nebodovaly ve čtvrtém z posledních pěti kol a zůstaly čtrnácté.

Sparťanský kouč Vrba udělal oproti poslednímu vítězství nad Ostravou jednu změnu v základní sestavě, zdravotně indisponovaného brankáře Heču nahradil Holec. Teplice se musely obejít bez záložníka Fortelného nebo útočníka Sejka, který před týdnem rozhodl o výhře v Liberci. Oba patří ke kmenovým hráčům Sparty a nemohli nastoupit po dohodě klubů.

Teplice začaly proti favoritovi nebojácně. V 10. minutě si zaběhl za obranu domácí Boljevič, branku ale minul. Sparta se zprvu proti aktivně napadajícímu soupeři těžko prosazovala a Severočeši byli dál nebezpeční. V 21. minutě si naskočil na Trubačův přímý kop Vondrášek a letenský tým zachránil od inkasování pohotovým zákrokem Holec.

Sparta si největší šanci v první půli připravila až v samotném závěru, kdy nepříjemnou Hložkovu střelu vytáhl Grigar jen před sebe a dorážející Čvančara přestřelil. Bývalému jabloneckému hráči byl následně odmáván ofsajd.

Letenský celek se dočkal vedoucí trefy hned po přestávce. Hložek utekl po levé straně Tijanimu, předložil míč nabíhajícímu Čvančarovi a ten ve 47. minutě i díky teči blokujícího Vondráška otevřel skóre.

Teplice se snažily vyrovnat, ale Žákův technický pokus Holec zlikvidoval. V 58. minutě udeřila Sparta podruhé. Po Dočkalově rohovém kopu se prosadil hlavičkující Vitík. Devatenáctiletý obránce oslavil svůj druhý gól v lize.

Povedenou dvacetiminutovku Sparty završil po hodině hry opět Čvančara, který zužitkoval centr střídajícího Haraslína. Jednadvacetiletý útočník zaznamenal jubilejní 10. branku v této ligové sezoně.

Tepličtí se již k žádné větší šanci nedostali a naopak mohli pět minut před koncem inkasovat ještě jednou. Sudí Machálek nařídil po faulu v pokutovém území penaltu, tu však po konzultaci s videorozhodčím kvůli předchozímu ofsajdu Pulkraba odvolal. Sparta v lize porazila Teplice popáté za sebou a na Stínadlech v nejvyšší soutěži bodovala poosmé po sobě.

FK Teplice - Sparta Praha 0:3 (0:0)

Branky: 47. a 65. Čvančara, 58. Vitík. Rozhodčí: Machálek - Paták, Vodrážka - Ondráš. ŽK: Tijani - Höjer. Diváci: 10.063.

Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček (68. Sunzu), Knapík, Boljevič (51. Prošek) - Žitný (51. Kodad), Trubač - Žák (79. Ledecký). Trenér: Jarošík.

Sparta: Holec - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek (64. Haraslín), Sáček (86. Pavelka), Ladislav Krejčí II, Dočkal (73. Karabec), Hložek (86. Ladislav Krejčí I) - Čvančara (73. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sparta, teplice, fotbal, výhra, titul, liga, AC Sparta Praha, FK Teplice, Tomáš Čvančara, Martin Vitík, Pavel Vrba, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, Ladislav Krejčí, FC Viktoria Plzeň, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála v Teplicích 3:0. Dál se drží ve hře o ligový titul  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.