Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slavia prohrála v Haifě 0:1 a zkomplikovala si boj o postup ze skupiny Evropské konferenční ligy

Fotbalisté Slavie Praha ve třetím utkání skupiny Evropské konferenční ligy prohráli v Haifě s Maccabi 0:1 a zkomplikovali si boj o postup. Jediný gól zápasu vstřelil ve 24. minutě Godsway Donyoh. Český mistr měl v Izraeli více ze hry, ale žádnou z šancí neproměnil.

Slavia si po minulé prohře 1:2 v Rotterdamu s Feyenoordem připsala druhou porážku z dosavadních tří zápasů skupiny a s třemi body za úvodní vítězství 3:1 nad Unionem Berlín klesla na třetí místo tabulky. Na vedoucí Feyenoord ztrácejí Pražané čtyři body, na druhé Maccabi bod. Za dva týdny čeká slávisty s izraelským šampionem domácí odveta.

Do osmifinále nově vzniklé Evropské konferenční ligy přímo postoupí jen vítězové skupin, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Slavia v Izraeli utrpěla porážku podruhé během roku. Vloni na úvod Evropské ligy, v níž nakonec dokráčela do čtvrtfinále, podlehla na půdě Beer Ševy 1:3. Červenobílí potvrdili, že aktuálně nemají ideální formu, a prohráli potřetí z posledních čtyř soutěžních zápasů.

Slavii stále trápí početná marodka, do pořádku se ale dal obránce Ousou, který vytvořil stoperskou dvojici s Kačarabou. Poprvé od srpna nastoupil v základní sestavě Pražanů křídelník Plavšič a Schranz se přesunul na pozici podhrota.

Právě po jeho centru se v páté minutě dostal k hlavičce Kuchta a jen těsně minul tyč. V polovině úvodního dějství si zaběhl za hostující obranu Donyoh a trefil tyč. O minutu později však už ghanský útočník slavil. Mohamed se po pravé straně protáhl přes Stancia a zpětnou přihrávkou našel Donyoha, který balon napálil nekompromisně pod břevno. Maccabi poprvé ve skupině skórovalo.

Slávisté mohli okamžitě odpovědět, ale Kuchta z hranici malého vápna po centru z pravé strany ve vyložené pozici zamířil mimo. Neprosadil se ani Stanciu, jenž chvíli před pauzou z přímého kopu z nadějné pozici vystřelil těsně vedle.

Do druhé půle nahradil Samek Plavšiče a v 57. minutě měl blízko k vyrovnání, jeho přízemní pokus z hranice vápna ale výborně vyškrábl gólman Cohen. O sedm minut později Olayinka z nadějné pozice hlavičkoval jen do středu branky.

Maccabi, které v minulé sezoně po 10 letech vyhrálo izraelskou ligu, se po změně stran jen bránilo. V 74. minutě se ale dostal za obranu Jaber a hosty podržel dobrým vyběhnutím Kolář. Na opačné straně se po závaru neprosadil střídající Krmenčík a Lingrovu hlavičku v 88. minutě chytil Cohen.

Na opačné straně prováhal velkou šanci Haziza, ale outsidera to už mrzet nemuselo. Přestál i šestiminutové nastavení a v pohárech doma neprohrál už 13. utkání po sobě. Naopak Slavia utrpěla porážku i ve čtvrtém venkovním duelu této sezony soutěží UEFA.


Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): „Náš výkon byl nedostatečný na to, abychom tu získali body. Udělali jsme hodně chyb v defenzivě a podali jsme některé slabé individuální výkony. Nedokázali jsme vstřelit gól, i když jsme si některé šance a závary vytvořili. Dostali jsme laciný gól po hezké akci soupeře, ale z naší strany to bylo při bránění baroko. Pak následovaly některé rychlé protiútoky a další šance soupeře. Na to, abychom takovéhle utkání zvládli, tam bylo strašně moc slabších individuálních výkonů. Navíc jsme prohráli strašně moc osobních soubojů a přetlačovaných a z toho rezultovaly nadějné možnosti domácích. Po třech kolech máme tři body, nestaví nás to do jednoduché pozice. Staví nás to do role, že ve zbývajících zápasech musíme uhrát maximum bodů."

Taras Kačaraba (obránce Slavie): „Když jsme šli do útoku, soupeř vždy nechával vepředu tři hráče, kteří byli rychlí. Špatně jsme pohlídali brejky. Když padnul gól, tak byl z brejku. Už první poločas minule s Feyenoordem nebyl dobrý, dnes to také nebyl náš zápas. Každý se musí podívat na sebe, v jakém týmu hraje, a na hřišti nechat víc energie a síly. Jsem zklamaný."


Maccabi Haifa - Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 24. Donyoh. Rozhodčí: Farkas - Szert, Szalai (všichni Maď.). ŽK: Goldberg, Tawatha, Cohen, Menachem - Bah, Samek.

Haifa: Cohen - Meir, Planič, Goldberg, Tawatha (62. Menachem) - Mohamed, Rodríguez, Jaber (84. Geršon) - Acili (69. Sahar), Donyoh (69. Chery), David (62. Haziza). Trenér: Bachar.

Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar - Traoré, Stanciu (66. Lingr) - Olayinka, Schranz (76. Ekpai), Plavšič (46. Samek) - Kuchta (67. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Haifa, Praha, SK Slavia Praha, Evropská konferenční liga UEFA, Godsway Donyoh, Izrael, Feyenoord, Evropská liga UEFA, Hertha BSC Berlin, Taras Ivanovyč Kačaraba, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia prohrála v Haifě 0:1 a zkomplikovala si boj o postup ze skupiny Evropské konferenční ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.