Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Viktorka bude příští rok znovu hrát na Žižkově. Klub získal licenci

Skvělá zpráva pro všechny fanoušky fotbalu na Žižkově. Viktoria Žižkov se po relativně dlouhé době v azylu na Proseku opět vrací na stadion v Seifertově ulici. Právě tam bude hrát nadcházející sezónu Fortuna národní ligy. „Viktorka získala druholigovou licenci pro ročník 2021/2022. Hrát se bude na Žižkově,“ uvedl starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09)

Viktorka vyhrála boj o život

Podle mluvčího klubu Pavla Wernera bylo získání licence běh na dlouhou trať, který se v posledních týdnech změnil ve sprint o život klubu. Vedení žižkovského fotbalového klubu však situaci zvládlo a Žižkov nechyběl v dnešním losování nového ročníku Fortuna národní ligy. Doma se poprvé představí proti Příbrami.

„Jako vedení městské části a majitel stadionu jsme si vědomi toho, že je stadion ve špatném stavu, ale vzhledem k vývoji situace si můžeme dovolit alespoň trochu optimismu. Jsem rád, že FAČR dal Viktorce šanci na přežití. Bylo to teď hodně o licenční komisi, která v současné situaci vycítila, že je klub po odchodu developera Martina Loudy v dobrých rukou,“ sdělil radní pro sport, tělovýchovu a dotační politiku Prahy 3 František Doseděl (Piráti).

Rekonstrukce jižní tribuny, nové sociální zařízení a vstup pro hosty

Klub si dobře uvědomuje, že zisk licence neznamená klid. „Zdaleka to však neznamená, že před sebou máme pár týdnů volna a pohody. Naopak,“ uvedl mluvčí klubu Pavel Werner. FK Viktoria Žižkov i radnice Prahy 3 se Fotbalové asociaci zavázaly ke splnění několika podstatných kroků a slibů, které je potřeba bezodkladně začít naplňovat.

„Kvůli statice bude muset být uzavřena jižní tribuna, na které začne rekonstrukce. Budou doplněny WC a sociální zařízení. Vznikne nový vstup do sektoru hostí a dole v parku bude zbudována rozcvičovna,“ popsal pro Pražskou Drbnu konkrétní kroky předseda představenstva Viktorky Milan Richter„V zimní přestávce začne kompletní rekonstrukce interiéru, tedy šaten a relaxačního centra,“ doplnil.

Podporovat ano, vlastnit radši ne, zní od sponzorů. Kdo koupí Viktorku Žižkov?

Fotbalový klub FK Viktoria Žižkov na svých stránkách ohlásil odchod majitele Martina Loudy. Hledání nového majitele klubu, zdá se, opět otevírá možnost, že v příští sezóně fanoušci uvidí žižkovský klub hrát zápasy tam, kde je jeho místo, tedy na...

Nová sezóna na Seifertce

„Věřím, že se nyní s novými majiteli dohodneme na dlouhodobém pronájmu a konečně se pustíme do tolik potřebných oprav, na které už máme připravené peníze. Otázkou zůstává, zda spolumajitel okolních pozemků a bývalý vlastník klubu v jedné osobě, bude rekonstrukci bránit,“ dodal za městskou část Doseděl.

„Čeká nás všechny ještě spousta práce, ale pevně věříme, že se na startu soutěže sejdeme všichni společně doma na Seifertce a poženeme naše kluky za vítězstvím,“ uzavřel Werner.

Ohodnoť článek

Foto FK Viktoria Žižkov

Štítky sport, fotbal, Žižkov, Praha 3, FK Viktoria Žižkov, Praha, FC Viktoria Plzeň, licence, TOP 09, Jiří Ptáček, Prosek, 1. FK Příbram, Fotbalová asociace České republiky, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktorka bude příští rok znovu hrát na Žižkově. Klub získal licenci  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.