Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Schick proti Slavii nenastoupí. Bude proti Spartě hrát Zlatan? Druhé zápasy Evropské ligy jsou tady

Fotbalisté Slavie se ve druhém utkání základní skupiny C Evropské ligy proti Leverkusenu pokusí napravit úvodní porážku ze hřiště Beer Ševy 1:3 a ukončit čekání na vítězství v pohárech, které trvá už devět zápasů. Z české trojice se dnes jako jediní představí doma. Sparta se v Itálii utká s věhlasným AC Milán.

Slavia přivítá Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen, jehož barvy hájí momentálně zraněný český útočník Patrik Schick, by v Praze rád navázal na drtivou výhru 6:2 nad Nice. Duel v Edenu začne v 21:00, uskuteční se bez diváků.

Sešívané čeká velice silný soupeř, vyhovovat by však Slavii mohla odlišná typologie utkání s větším prostorem pro rychlé brejky. „Je pravda, že typologie bude zcela odlišná, na druhou stranu budeme hrát proti týmu, který je skvělý v ofenzivě. Nice dal šest gólů, přidat jich navíc mohl klidně pět dalších. Má skvělé útočníky i silnou podporu zálohy. Mohl by nám sice vyhovovat styl do otevřenější obrany, na druhu stranu, naše defenziva to určitě bude mít o dost složitější než minulý týden. Souhlasím s tím, že v ofenzivě bychom se mohli dostat do brejkových situací a volného prostoru, který by nám mohl vyhovovat. Musíme si ale především poradit s ofenzivní silou soupeře, rychlostí jeho hráčů a situací jeden na jednoho, v čemž hráči Leverkusenu vynikají,“ říká před utkáním kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Nastoupí Zlatan?

Sparta má před utkáním na stadionu vedoucího celku italské ligy AC Milán problémy se sestavou. Trenérovi Václavu Kotalovi, jehož svěřenci vstoupili do skupiny domácí porážkou 1:4 s Lille, zbyl jediný zdravý stoper.

O tom, zda nastoupí Zlatan, mluvil na předzápasové tiskové konferenci kouč AC Milán. „To je předčasné, já teprve nad sestavou přemýšlím. O víkendu nás každopádně čeká další zápas, musím to vzít v potaz. Všichni by chtěli hrát, i Zlatan by chtěl hrát každý zápas. Ale je potřeba rozložit zápasovou zátěž mezi víc hráčů,“ uvedl trenér Stefano Pioli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Zlatan Ibrahimović

Štítky sport, fotbal, Evropská liga, Slavia, Sparta, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, Patrik Schick, Bayer 04 Leverkusen, AC Milan, Itálie, OGC Nice, Lille OSC, Stefano Pioli

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schick proti Slavii nenastoupí. Bude proti Spartě hrát Zlatan? Druhé zápasy Evropské ligy jsou tady  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.