Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slavia potvrdila roli favorita. Nad Slováckem doma bez problémů zvítězila 3:0

Fotbalisté Slavie navzdory kombinované sestavě porazili v 5. kole první ligy Slovácko 3:0 a nejméně do neděle se posunuli do čela tabulky o bod před druhou Spartu. První dvě branky Pražanů vstřelil v úvodní půlhodině obránce Ondřej Kúdela, jenž poprvé v jednom utkání nejvyšší soutěže skóroval dvakrát. V druhé minutě nastavení uzavřel skóre střídající Lukáš Provod. Obhájce titulu se vítězně naladil na středeční odvetu 4. předkola Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu. Slovácko poprvé v ligové sezoně prohrálo.

Slavia nastoupila od úvodu jen s dvěma hráči ze základní sestavy z úterního úvodního utkání play off Ligy mistrů proti Midtjyllandu, který skončil 0:0. V brance nechyběl Kolář a v obraně Zima, jinak trenér Trpišovský téměř všechny opory šetřil na odvetu v Dánsku.

Favorit se ujal vedení hned ve druhé minutě. Takácsovu střelu z hranice šestnáctky vyrazil brankář Nemrava, Hofmann přidržel dobíhajícího Kuchtu a sudí Franěk nařídil pokutový kop. Penaltu střelou k levé tyči proměnil Kúdela a odstartoval svůj vydařený večer.

V sedmé minutě Slavia opět překonala Nemravu, ale Malinský, který vyzval ke skórování Kuchtu, stál v ofsajdu. Pražané měli převahu a soupeře v úvodu do šancí prakticky nepouštěli.

Ve 29. minutě se červenobílí dočkali zvýšení náskoku. Lingrův roh odhlavičkoval Kadlec ke Kúdelovi, který pravou nohou zamířil z voleje k protější pravé tyče. Ve svém 317. ligovém utkání poprvé skóroval dvakrát.

Do druhého poločasu nahradil Tecl ve slávistickém útoku Musu, který se zranil těsně před pauzou po srážce s gólmanem Nemravou. Další člen úterní základní sestavy sice hned po 20 sekundách připravil gól pro Lingra, ale podobně jako Malinský v první půli byl předtím v ofsajdu.

Ve 49. minutě mohli hosté snížit. Po Daníčkově centru hlavičkoval Sadílek a míč se odrazil od pravé tyče do levé. O osm minut později pomohlo domácímu gólmanovi Kolářovi i břevno po technické střele Petržely.

Vzápětí výkop slávistického brankáře vysunul do úniku Kuchtu, ale Nemrava zasáhl. Slovácko, které před týdnem nehrálo zápas s Příbramí kvůli koronaviru ve středočeském týmu, se po změně stran výrazně zlepšilo a v Edenu mělo až nezvykle dost šancí. V další z nich vychytal Kolář Sadílka.

Na druhé straně vytěsnil gólman Slovácka střelu střídajícího Provoda s pomocí tyče. Slávistický záložník se ale nakonec branky dočkal, když v druhé minutě nastavení z přímého kopu z úhlu zaskočil nejistého Nemravu. Kouč Pražanů Trpišovský se dočkal jubilejní 100. ligové výhry.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)

Branky: 2. z pen. a 29. Kúdela, 90.+2 Provod. Rozhodčí: Franěk - Vitner, Ratajová - Ardeleanu (video). ŽK: Kúdela, Houštecký (asistent trenéra) - Hofmann, Navrátil, Kalabiška, Reinberk.

Diváci: 2000 (limit 2000 diváků na stadionu).

Sestavy:
Slavia: Kolář - Kúdela, Zima, Karafiát (84. Coufal), Oscar - Takács - Malinský (85. Sima), Traoré, Lingr (74. Masopust) - Musa (46. Tecl), Kuchta (74. Provod). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann (80. Kliment), Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (65. Kohút), Sadílek (87. Kubala), Navrátil - Cicilia. Trenér: Svědík.

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, první, 5. kolo, Slavia, Slovácko, 1. liga, 1. FC Slovácko, HC Slavia Praha, Ondřej Kúdela, Lukáš Provod, Liga mistrů UEFA, AC Sparta Praha, Dánsko, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia potvrdila roli favorita. Nad Slováckem doma bez problémů zvítězila 3:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.